Gisteren was bij hoge uitzondering een dag zonder artikel, maar ik had de avond ervoor niets voorbereid. Gister heb ik het ik druk gehad, daarna was ik te moe en heb ik alleen dit artikel voor vandaag geschreven en ingepland.

En wat is het toch handig om soms terug te kunnen vallen op een regelmatig terugkerend onderdeel als je geen inspiratie hebt 🙂 Dit keer gaan we terug naar het jaar 2006. Fasten your seatbelts to go back in time!

In 2006 werd ik aardig actief op fotografiegebied. Ondanks dat ik m’n eerste digitale camera (Fuji Finepix) al in 2000 kocht, was ik destijds toch veel minder actief. In 2006 maakte ik in totaal 2019 foto’s, ruim de helft meer als ‘t jaar ervoor.

Desondanks wist ik nog maar weinig van fotografie af en deed ik maar wat. Dat het dan soms ‘net niet’ is, zie je op de eerste foto. Twee stappen verder en dat paaltje, met een overigens heel grappig beeldje erop. had niet zo in de weg gestaan.

De tweede foto is best aardig, maar langer dan twee seconden zal je aandacht er niet bij blijven hangen. Op de derde, zie je mijn huiskamer zoals die er destijds uitzag. Inmiddels is er heel veel vervangen en/of veranderd.

Die stoeltjes had ik toen overigens net nieuw, die zijn er nog steeds, evenals de gordijnen. Ik was daar inmiddels aan mijn tweede rode kringloop-bank toe en er lag nog vinyl op de vloer in plaats van laminaat. Ook de muren waren nog helemaal wit.

Dalemwal, Gorinchem

Wilgen langs het water

Mijn huiskamer in 2006

Op de één of andere manier heb ik in 2006 een awful lot aan eenden en ganzen op de foto gezet, zoveel dat ik de jaren erna nooit meer een eend gefotografeerd heb. Als je in Gorinchem woont, kom je die beesten namelijk overal tegen en op een gegeven moment is de lol er wel een beetje vanaf, al vind ik het nog steeds wel leuke beesten om te zien.

Op de tweede foto Bas met een jurkje aan. Ik gebruik m’n hond niet als aankleed-pop, maar had voor de grap een baby-prinsessenjurkje bij Zeeman gekocht rond de carnavalsperiode en die aangetrokken. Hij vond het wel prima en poseerde met alle geduld van de wereld voor ‘n foto. Tot slot een zwart-wit foto van Micky, die ik gezien mijn toenmalige skills, zeker niet slecht vind!

Eend op het ijs

Bas met een roze jurkje

Micky in zwart-wit

M’n moeder had een kennis met een mooie hond waar ze weleens op paste. Een kruising tussen een Zwitserse herder en een wolf en een ontzettend lief beest genaamd Donar, inmiddels is hij overleden. Op de foto ernaast zie je een winters tafereeltje met rijp en één van de molens die Gorkum rijk is op de achtergrond.

Tot slot een met bloemen versierde fiets plus kar. Mijn fiets was nog niet zo verbleekt als dat hij nu is. De bloemen passen er totaal niet bij, maar ik vond het wel grappig om een keer te doen. De kar had ik hier volgens mij nog niet zo lang en Bas was er gelijk al verzot op om mee te rijden.

Hond ‘Donar’

Paardenwater in de sneeuw

Versierde fiets en Bas in de kar

Yep, dat ben ik echt, met kort haar en m’n eigen haarkleur. Als kind was m’n haar overigens net zo licht als dat ik nu uit een pakje ben. Ik moest naar een feestje toen ik deze foto maakte en had zelfs lipstick op, die niet eens netjes zit.

Verdere make-up droeg ik toen niet. Ik ben pas rond 2009 begonnen met make-up gebruiken. Sowieso is m’n gezicht hier anders, een paar jaar geleden heeft mijn gezicht een wat andere vorm gekregen, ik heb meer jukbeenderen zeg maar. Zal de leeftijd zijn, maar ik ben er op zich wel blij mee. Ik vind de vorm van mijn gezicht nu beter dan destijds.

Dan een foto van Maik de Boer en Marielle Bastiaansen. In 2006 draaide het televisieprogramma Looking Good en die waren dus ook een keer in Gorinchem. Tot slot een foto van een bordje wat staat in het mini-dorpje Uitwijk in de gemeente Woudrichem. Uitwijk is in dialect ‘Uittik’. Als je dus Uittik uit gaat, krijg je dit.

Selfie met kort haar

Looking Good in Gorinchem

Bordje met vreemde tekst

Allereerst een foto van Dennis, de buurkat. Een ontzettend lief beest die dikke vriendjes was met Bas. Hij was vaak bij ons, ik had ook een grote mand voor hem buiten staan waar hij vaak in sliep. Als ik ‘s morgens buiten kwam, begroette hij me.

Z’n eigen baasje zag ik zelden, hij liep altijd buiten. Op een dag kwam hij niet meer. Ik heb hem een jaar later nog één keer gezien, toen miste hij een oog en was hij sterk vermagerd, daarna heb ik hem nooit meer gezien. Ondanks dat het niet mijn kat was, doet het me toch verdriet als ik die foto weer zie, ik was echt dol op dat beest en het was Bas z’n vriendje.

Ernaast Gorinchem van bovenaf, ik had tijdens de Havendag een helikoptervlucht gemaakt. Inmiddels heb ik dat een keer of drie gedaan. Binnenkort ga ik weer de lucht in, maar dan met een luchtballon, dát heb ik nog nooit eerder gedaan dus ik kan bijna niet wachten tot ‘t zover is!

Als derde een foto van Fox, een leuke Boerenfox die ik anderhalve dag in huis heb gehad. Hij had me de hele stad door gevolgd en droeg geen band en geen baas te bekennen. Ik had hem in huis genomen en hem aangemeld op Amivedi en nog wat instanties ingelicht. De volgende dag kwam de dankbare baas hem halen en bracht voor mij een enorme bos bloemen mee.

Buurkat Dennis

Gorinchem vanuit een helicopter

Verdwaald hondje Fox

In 2006 speelde Nederland tijdens het WK voetbal, dus het hele land kleurde oranje, wat een leuk sfeertje met zich meebracht. ‘s Avonds werd de wedstrijd op de pleinen in de stad op een groot scherm bekeken. Ben zelf niet geweest, maar heb wel wat foto’s gemaakt.

Vervolgens een plaatje van het grimefestival, wat rond dezelfde tijd plaatsvond en als laatste een foto tijdens een concert van Robbie Williams. Ik ben niet bepaald een concertganger omdat ik er meestal niks van zie, maar ik was toen fan van hem en er moest dus naar een concert gegaan.

Ik had dik betaald om een kaartje in het eerste vak te hebben, maar de pech wilde dat ik achteraan in het eerste vak zat en alsnog vrijwel niks van het concert zag, zelfs m’n camera had niet genoeg zoom, Ach ik heb ‘t in elk geval meegemaakt. Geen concerten meer voor mij.

Oranje versiering in Gorinchem

Grime festival Gorinchem

Robbie Williams concert

Ook in 2006 kreeg m’n tuin een make-over. Dat wil zeggen: Ik had een tuintje, maar geen groene vingers en vroeg of laat gaat dat fout. Dus besloot ik tegels te laten leggen. Probleem was dat er een paar diepgewortelde stronken in de grond zaten die er met een auto uitgetrokken moesten worden. Bas vond al dat gegraaf fantastisch en deed ook graag mee.

Vervolgens een foto van Do, volgens mij had ze in dat jaar die enorme hit met het nummer Angel en ze kwam optreden bij parfumerie PourVous. Tot slot m’n vogelhuisje, die ik zelf gemaakt heb zonder plan of tekening.

Wat afvalhout gehaald bij de doe-het-zelf zaak en lekker timmeren en klussen maar. Ik heb het nog steeds, al heeft ie inmiddels wel een rood dak en is het overige hout donkerder gebeitst. Ook staat hij nu niet meer op een paal maar hangt ie aan de schutting. De vogels maken er nog steeds dankbaar gebruik van.

Bas aan het graven

Zangeres Do in Gorinchem

Zelfgemaakt vogelhuisje

De laatste drie foto’s. Allereerst één die ik nam tijdens een evenement ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Woudrichem. Daar was ontzettend veel werk van gemaakt en je waande je echt in vroeger tijden. Ik heb er de hele dag rondgelopen en enorm veel foto’s gemaakt. Echt leuk om bij te wonen, dit was dus één van de foto’s.

Vervolgens de motor die m’n vader toen net had gekocht. Inmiddels rijdt hij niet meer, maar dit was volgens mij zijn laatste, voordat hij stopte met rijden. Toevallig genoeg kocht m’n moeder, nadat ze twee jaar later haar motorrijbewijs haalde, een motor van hetzelfde merk en type, alleen een iets ander model. Als laatste een foto van de tuin-naar-terras transformatie, met een gezellig hekje en vrolijk gekleurd tuinmeubilair.

Ook dat is inmiddels weer veranderd. Een jaar na deze verbouwing kwam de woningbouw met het plan om overal hoge schuttingen te zetten en alles opnieuw te bestraten. Aanvankelijk heb ik me daar hevig tegen verzet, maar omdat ook alles opgehoogd werd, zou ik dan bij regen degene zijn met een zwembadje achter het huis, dus ik heb er toch maar aan toegegeven.

Eerlijk is eerlijk, ik heb wel meer privacy. Ook de kleurige tuinmeubeltjes zijn vervangen. De rode tafel heb ik nog lang gehad totdat hij echt versleten was, inmiddels heb ik een hardhouten bankje en een leuk bistro-setje, past er eigenlijk veel beter bij en zit ook lekkerder.

Woudrichem 650 jaar

Suzuki Intruder van m’n vader

Vernieuwde achtertuin