Zoals je weet, ben ik groot liefhebber van online winkelen. Geen lange rijen voor de kassa, geen gezeul met zware tassen en slecht licht in pashokjes, geen gegraaf tussen rekken met het risico dat je dat éne mooie topje toch net over het hoofd ziet, maar een duidelijk overzicht van de collectie, keurig gerangschikt op rubriek en merk.

Toen ik onlangs de tv-reclame van fashion webshop Bulls & Birds zag, was m’n interesse gelijk gewekt. Meteen het webadres ingetikt en de eerste indruk was goed! Stoer met een speels tintje en een creatieve twist.

De webshop verkoopt verschillende merken, maar niet de standaard selectie die je op veel merk-webshops terug ziet. Er staan wel wat bekende namen tussen, zoals Bjorn Borg, Goosecraft, Levi’s en Ichi, maar ook merken waar ik niet eerder van gehoord heb, zoals K-Way, Black Orchid en Catwalk Junkie.

Je kunt op de webshop terecht voor dames- en herenkleding, schoenen en accessoires. Als je niet direct weet waar je naar op zoek bent, kun je ook ideeën opdoen via de leuk opgemaakte inspiratiepagina’s. Leuk bedacht! Ook is er een pagina met een merkenoverzicht, wel zo handig als je specifiek op zoek bent naar iets van een bepaald merk!

De collectie is aardig in mijn straatje. In de meeste doorsnee webshops slaag ik niet zo heel snel, omdat ik een vrij uitgesproken kledingsmaak heb en van kleding met aparte of bijzondere details houd, met de nadruk op stoer, maar vrouwelijk.

De items zijn verdeeld in rubrieken. Denk aan tops, jeans, schoenen en accessoires, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Handig is het automatisch laden van nieuwe items, zodra je onderaan een pagina komt.

Scheelt extra klikken op paginanummertjes. Zodra je op een rubriek geklikt hebt vanuit het automatisch uitklappende menu bovenaan, zie je links selectiemenu’s om items te filteren op merk, kleur, maat en prijs.


Ik heb nog geen bestelling gedaan, maar wel even rondgesnuffeld. Als je voor tien uur ‘s avonds bestelt, heb je je bestelling de volgende dag al in huis! Ook fijn is dat je geen porto betaalt en gratis kunt retourneren. Bulls & Birds verzendt via PostNL en zodra je een bestelling geplaatst hebt en deze verzonden is, ontvang je een track-and-tracecode, zodat je weet wanneer je pakketje geleverd wordt. Sounds perfect!

Tot slot kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, extraatje is dat je bij inschrijving een voucher voor € 10 korting ontvangt, toch weer mooi meegenomen! Ook is er een Facebookpagina waar je onder meer inspiratie op kunt doen voor leuke outfits en je kunt ze hier volgen via Twitter.

Kende jij deze webshop al?