Ik dacht er al even over en elke keer dat ik er één zag, vond ik het mooier. Gisteren was het dan zover dat ik er zelf één liet zetten: een traguspiercing. Voor de mensen die geen idee hebben wat dat is: Zo’n piercing gaat door het korte ‘flapje’ in je oorschelp wat je gehoorgang afschermt. Ik wilde jullie mijn nieuwe aanwinst graag laten zien.

Ik heb ‘m laten zetten bij een tattoo-shop in mijn woonplaats Gorinchem. Eigenlijk wilde ik naar de studio waar ook m’n tattoos zijn gezet, maar die doen geen piercings meer. Omdat ik geen zin had om een eind te reizen, was de keus snel gemaakt. Het kostte een tientje en het was zo gebeurd!

Mijn piercing is geschoten en niet gepiercet. Op diverse fora lees je dat schieten niet veel meer gedaan wordt, omdat je kans hebt op versplinterd kraakbeen en weet ik wat nog meer. Volgens de man waar ik ‘m heb laten zetten én de huisarts, zijn dat echt horrorverhalen, in de wereld geholpen door piercers, omdat ze aan piercen meer verdienen dan aan gaatjes schieten.

Vantevoren had ik wel opgezocht op internet. Omdat de piercing in dat flapje voor je gehoorgang zit, wilde ik wel zeker weten dat ik oordopjes kon blijven dragen en niet onbelangrijk: mijn op maat gemaakte oordoppen voor op de motor. Die hebben een aardige duit gekost en het zou zonde zijn als ik er niets meer aan had!

Mijn traguspiercing

Maar dat zou geen probleem zijn. Je hebt ook piercings met platte achterkantjes, waardoor niks in de weg zit. Nu heb ik er een zweerknopje in, met zo’n dingetje wat ook aan de achterkant van een oorbel zit. Die zit dus voor m’n gehoorgang, al voel ik daar niks van. Dit knopje moet drie weken blijven zitten en dan mag er een andere in!

Sommigen dragen een ringetje, maar dat vind ik niet mooi. Een zilveren knopje is wat ik wilde. Ik heb overigens geprobeerd of ik mijn oordopjes in kon en dat lukt! Het scheelt dat ik er zelf een beugeltje voor heb gemaakt voor over m’n oor. Ik heb nogal lastige oren en oordopjes blijven nooit zitten. Met zo’n beugeltje wel en dat komt nu mooi uit,

Ik ben dus erg blij met m’n aanwinst en ook dat het geen pijn deed bij het schieten en achteraf ook niet, tot nu toe. Als ik ‘m aanraak is het wat gevoelig, maar verder voel ik ‘m niet. Ik heb de piercing aan de rechterkant laten zetten. Daar zit ook mijn helixpiercing. Ik vond het mooi om ze bij elkaar te hebben. In het andere oor zitten alleen gewone gaatjes, maar misschien dat ik er daar ook één laat zetten.

Heb jij ook een traguspiercing?