Ik dacht er al even over en elke keer dat ik er één zag, vond ik ‘t mooier. Gisteren was het dan zover dat ik er zelf één liet zetten: een traguspiercing! Zo’n piercing gaat door het korte ‘flapje’ in je oorschelp wat je gehoorgang afschermt. Ik wilde mijn nieuwe aanwinst graag laten zien.

Hij is gezet bij een tattooshop in mijn woonplaats Gorinchem. Eigenlijk wilde ik naar de studio waar ook m’n tattoos zijn gezet, maar die doen geen piercings meer. Omdat ik geen zin had om een eind te reizen, was de keus dus snel gemaakt. Het kostte een tientje en was zo gebeurd!

Mijn piercing is geschoten en niet gepiercet. Op diverse fora lees je dat schieten niet veel meer gedaan wordt, omdat je kans hebt op versplinterd kraakbeen en meer enge dingen. Volgens de man waar ik ‘m heb laten zetten én mijn huisarts, zijn dat dus echt horrorverhalen, in de wereld geholpen door piercers omdat aan piercen nu eenmaal meer te verdienen is dan aan gaatjes schieten.

Van tevoren had ik wel opgezocht op internet. Omdat de piercing in dat flapje voor je gehoorgang zit, wilde ik wel zeker weten dat ik oordopjes kon blijven dragen en niet onbelangrijk: mijn op maat gemaakte oordoppen voor op de motor. Die hebben een aardige duit gekost en het zou zonde zijn als ik er niets meer aan had!

Mijn traguspiercing

Dat zou geen probleem zijn. Je hebt ook piercings met platte achterkantjes, waardoor niks in de weg zit. Nu heb ik er een zweerknopje in, met zo’n dingetje wat ook aan de achterkant van een oorbel zit. Die zit dus voor de gehoorgang, al voel ik er niets van. Dit knopje moet drie weken blijven zitten en dan mag er een andere in!

Sommigen dragen een ringetje, maar dat vind ik niet zo mooi. Een zilveren knopje is wat ik wilde. Ik heb geprobeerd of ik mijn oordopjes in kon en dat lukt! Het scheelt dat ik er zelf een beugeltje voor heb gemaakt voor over m’n oor. Ik heb nogal lastige oren en oordopjes blijven nooit zitten. Met zo’n beugeltje wel en dat komt nu mooi uit,

Ik ben erg blij met m’n aanwinst en dat het geen pijn deed bij het schieten en achteraf ook niet. Als ik ‘m aanraak, is het wat gevoelig, maar verder voel ik ‘m niet. Ik heb de piercing aan de rechterkant laten zetten. Daar zit ook mijn helixpiercing. Ik vond het mooi om ze bij elkaar te hebben. In het andere oor zitten alleen gewone gaatjes, maar misschien dat ik er daar ook één laat zetten.

Heb jij ook een traguspiercing?