Ik gebruik al jarenlang diverse oliën en serums voor m’n haar en ben altijd op zoek naar nieuwe middeltjes die goed zijn voor mijn lokken. Toen ik een maandje of twee geleden iets las over Jojoba olie als een wondermiddel voor je haar, werd ik direct nieuwsgierig en heb ik bij de reformwinkel een flesje van het merk Harmonie gehaald.

Jojoba olie wordt vloeibaar goud genoemd, omdat je het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. en het een goede werking zou hebben. De olie wordt gewonnen uit de eerste koude persing van Jojoba-noten en deze heeft een gele kleur. De olie is niet alleen geschikt voor je haar, maar ook voor je huid! Zo vertraagt de olie de afgifte van talg, houdt het vochtgehalte van de huid op peil en geeft je velletje een soepel en glad gevoel, zonder vet te worden.

Je kunt de olie dagelijks gebruiken, maar ook in bad, na het zonnen of als massageolie. Zelf heb ik de olie nog niet op m’n huid gebruikt. Je kunt het zowel op droog als nat haar gebruiken. Omdat de olie vetter is dan gemiddeld, is ‘t te adviseren om slechts een paar druppeltjes te gebruiken en deze in de punten te wrijven.

Ik gebruik de olie het liefst op handdoekdroog haar, waarbij ik een paar druppels in de palm van m’n hand laat lopen en dan door m’n haar werk. Hier wordt je haar minder vet van, dan wanneer je het op droog haar gebruikt. Wanneer het eenmaal droog is, heeft het een prachtige glans! Je kunt het ook als een soort masker gebruiken en een nachtje in laten trekken.

Ik gebruik de olie iets meer dan een maand en kan nog niet goed beoordelen of ik het echt een wondermiddel voor mijn haar vind. Het glanst de dag na het wassen en drogen meer dan anders, maar verder merk ik er weinig van. Nadelen zijn de grote opening in het flesje, waardoor er al snel meer olie uit komt dan nodig. Ook de geur vind ik niet lekker.

Het is een pluspunt dat er geen parfumbestanddelen in zijn verwerkt, maar toch denk ik niet dat ik de olie een tweede keer zal aanschaffen, zeker omdat het niet bijzonder goedkoop is. Ik gebruik sinds een jaar ook Moroccon Oil en vind dat deze merkbaar meer voor mijn haar doet.

Die is wel duurder, maar als je ziet dat ik voor een 100 ml. flesje jojoba-olie al € 15 heb betaald, valt het in vergelijking best mee. Technisch gezien zou Jojobaolie beter voor het haar zijn, omdat deze voor honderd procent uit natuurlijke ingrediënten bestaat en er aan Moroccon Oil parfumbestanddelen zijn toegevoegd. Zelf vind ik de Moroccon Oil toch prettiger!

Heb jij al eens jojoba-olie gebruikt?