Op andere blogs zie ik regelmatig berichten voorbij komen met favorieten. Dat kan dus van alles zijn. Van eten of drinken tot websites, films, mensen, dagen, kleding of make-up. Name it. Zonder te willen na-apen lijkt mij dit ook leuk om te doen, dus bij deze: May I present you <tromgeroffel invoegen> Mijn huidige favorieten!

Meteen bedenk ik me dat het misschien leuk is zo’n artikel vaker te doen. Bijvoorbeeld één in elk seizoen. Vandaar ook dat ik dit artikel uiteindelijk Spring’s Favorites heb genoemd.

Aardbeien

In april hoor je nogal eens de term ‘Het seizoen is begonnen” voorbij komen. Voor bijvoorbeeld motorrijden, wielrennen, vissen en diverse andere sporten. Ook is ‘het seizoen’ weer begonnen voor de aardbeien, en man, how I love them!

Afgelopen week m’n eerste bakje van 2013 gescoord en dat is altijd een heerlijk moment! Al zijn ze nog wel wat aan de harde kant en heb ik ze liever wat sappiger: Het zijn onmiskenbaar aardbeien en ik ben er gek op. Mijn favoriete combinatie? Aardbeien met zure room met een beetje suiker erdoor. Goddelijk!

Olly Murs – Troublemaker

Ondanks dat ik een beetje het idee heb dat Olly (niet te verwarren met Olli) vooral populair is bij kinderen en jonge meisjes, vind ik zijn muziek gewoon erg leuk. Het nummer Troublemaker heb ik dan ook al heel wat keer op repeat gehad op m’n iPod. Het is gewoon zo vrolijk!

Vooral dit nummer luister ik momenteel veel naar omdat het ook gaat over dat bouncybouncy gevoel als je iemand héél erg leuk vindt, en laat ik daar nou flink last van hebben! De nieuwe single ‘Army of Two’ vind ik trouwens ook erg leuk, maar deze wint het toch nog steeds!

Milka Tuc

Welke vrouw houdt niet van chocolade! Ik eet het niet wekelijks, maar héél af en toe gun ik mezelf een reep chocolade en Milka Tuc is wel héél erg lekker! Een knapperig licht-zout koekje in combinatie met zachte, zoete chocolade die smelt op je tong.

Nu ik erover schrijf, loopt het water me alweer in de mond. Echt superlekker! Gelukkig maar dat hij hier alleen in de supermarkt te koop is waar ik theoretisch niet meer kom omdat ik daar iets te vaak slechte producten heb gehad, anders zou de verleiding misschien te groot worden…

Glorix doekjes

Schoonmaken is niet bepaald mijn favoriete hobby (zoals bij van velen denk ik), maar ik moet er zo nu en dan toch echt aan geloven. Vandaag is het ook weer cleaning day en gelukkig voor mij, heb ik vandaag ook een bijpassend opgeruimd gevoel en een goed humeur.

Voor bij het schoonmaken ben ik altijd op zoek naar handige hulpjes die het rotkarwei kunnen versnellen of vergemakkelijken. Zo gebruik ik bijvoorbeeld al sinds jaar en dag speciale doeken om de ramen te zemen in plaats van gedoe met een trekker en heb ik nu de Glorix vochtige doekjes helemaal ontdekt. Ideaal, snel en hygiënisch omdat je ze na gebruik gelijk weggooit.

Mouwloos capuchonvestje

Ik ben gek op vestjes, maar draag ze eigenlijk nooit als aanvulling op m’n outfit, maar alleen als ik het koud krijg of als het buiten te warm is voor een jas. Toen ik dit mouwloze capuchonvestje zag op de webshop van H&M, vond ik het gelijk erg leuk, maar twijfelde ik ook of het leuk zou staan.

Ik heb een hekel aan bodywarmers en zoiets zou vast heel lomp staan. Dat bleek hard mee te vallen! Al heb ik uiteindelijk wel een maat S omdat hij nogal groot valt en hij zelfs bij M nog erg lubberde in de oksels en sowieso te wijd was.

Hij valt nu nog vrij los. Ik vind het ‘t leukst om hem open te dragen. Omdat het vrij los valt, vind ik het wat slobberig staan om ‘m dicht te doen, maar hij is echt leuk! Ook ideaal voor de wat frissere zomeravonden!

Mouwloos capuchonvest

De pakketbezorger

Misschien een beetje inappropriate om een persoon in een lijstje tussen allerlei dingen te zetten, ik zie hem tenslotte niet als een object, maar ik vind hem wél heel erg leuk en hij past in die zin dus zeker in dit lijstje! Hij is op de één of andere manier niet uit m’n hoofd te krijgen en zoals ook een stukje in het eerder genoemde liedje van Olly Murs gaat: “It’s like you’re always there, in the corners of my mind”.

Deze week ga ik iets doen waar ik bloednerveus voor ben, maar omdat ik graag duidelijkheid wil over zijn aandeel in dit geheel, ga ik de stap toch zetten. Ondanks dat ik nu alweer twijfel of het ‘écht niet te vroeg is’, ga ik het toch doen, alles wijst erop! Als ik het nog langer moet hebben van subtiele en minder subtiele hints, is mijn bankrekening leeg van het vele bestellen via internet, tegen de tijd dat ik iets weet. Dat is ook niet zo handig :-) Dus duim voor me alsjeblieft…

Zenner Stay in Hair elastiekjes

Zoals je weet, kan ik sinds een poosje eindelijk een staartje in. Niet dat ik dat elke dag doe, maar het is best handig. Bijvoorbeeld voor bij het sporten (geen haar wat in m’n ogen zwiept) of wanneer ik mijn haar gewassen heb en wil laten drogen.

Eerst zette ik het vast met twee haarkammen, maar dat was best pijnlijk om die in te doen met nat haar en omdat m’n haar dik en zwaar is, bleef dat meestal ook niet lang zitten. Ook biedt een staart uitkomst bij harde wind en bad hair days. Mijn ontdekking op dat gebied zijn de Stay in Hair elastiekjes van Zenner, door de manier waarop ze gemaakt zijn, zijn ze stroever dan andere elastiekjes en blijft m’n staartje de hele dag perfect zitten zonder uit te zakken!

Zenner Stay in Hair elastiekjes

Geknoopte armbandjes

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor zogenaamde vriendschapsarmbandjes. Van die vrolijk gekleurde stoffen dingen. In zomer en voorjaar draag ik er steevast een aantal. Ik draag sowieso graag armbandjes die ik aan kan houden en niet elke keer af hoef te doen als ik ga douchen.

Daarom gaan de meeste gevlochten armbandjes ook maar een jaar mee, omdat ze aan het eind van het jaar lelijk geworden zijn. Het armbandje op de foto heb ik een tijdje geleden met nog een paar andere gekocht bij Good2Get en vind ‘m heel leuk!

Star Trek

Ik heb ooit samengewoond met iemand die een redelijke ‘Trekkie’ was en ik heb op een paar na, alle Star Trek films gezien. Nadat we uit elkaar gingen, keek ik ook nooit meer naar Star Trek, maar sinds ik weet dat Chris Pine een hoofdrol speelt in de laatste film uit 2009 en ook weer in de nieuwe die volgende maand uitkomt, heb ik opeens weer bovengemiddelde interesse in dit futuristische gebeuren.

De film ‘The Future Begins’ heb ik onlangs met plezier gekeken. Naast het genieten van Chris, vond ik het toch ook leuk om al die hi-tech speeltjes eens voorbij te zien komen. Ik verheug me nu dus al op de nieuwe film!

De trailer heb ik al gezien en de vet special effects zijn niet van de lucht, al is dat natuurlijk heel leuk om te zeggen, terwijl ik uiteindelijk voorál ga om Mister Fine-Pine in full-screen HD en 3D te zien. Kom maar door!

Star Trek Into Darkness

Tot zover een mooi lijstje met huidige favorieten. Een aantal ervan zijn overigens niet zozeer huidig als in dat ik ze nu alleen leuk vind, maar zeg maar bovengemiddelde interesse ten opzichte van een maand of wat geleden. Wat vind jij momenteel leuk?