Het leek me leuk om iets te schrijven waarin ik wat plaatsen / steden / landen op een rijtje zet die ik graag zou bezoeken. Het is niet zo dat ik er een nacht minder om slaap als dat nooit gebeurt, maar het zou leuk zijn. Van die dingen waar je gewoon af en toe van droomt of over denkt, maar zonder de druk dat je ze per se om wilt zetten in kant-en-klare plannen.

Zoals ik vaker door heb laten schemeren, ben ik geen reislustig type. Ik heb in mijn jeugd heel veel van de wereld mogen zien en ben daar tevreden mee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn vader, maak ik geen plannen voor landen waar ik écht nog eens naartoe moet en vind ik het eigenlijk zonde om geld uit te geven aan reizen, ik besteed dat dan liever aan tastbare voorwerpen, dingen waar ik langer dan één of twee weken plezier van heb.

Maar ik hou wel van cultuur, van indrukken opdoen, me laten bedwelmen door de grootsheid van een historische stad of een imposant landschap. Daarom vind ik doorgaans stedentrips een stuk aantrekkelijker dan veertien dagen op je gat op het strand zitten. Onderstaand een overzichtje van alles wat ik nog eens graag zou willen zien, of het nou bij dromen blijft of niet.

Sagrada Familia, Barcelona

Barcelona

Een paar jaar geleden, heb ik met een goede vriend plannen gemaakt om een paar dagen naar Barcelona te gaan. Ik wilde al jaren naar deze stad en kon m’n geluk niet op. Maar helaas liet de ander het afweten, om mij niet bekende redenen en dus ben ik er nog steeds niet geweest. Ik hoop de Sagrada Familia, Park Guell en La Rambla ooit nog van dichtbij te mogen zien. Het lijkt me een zeer indrukwekkende stad met een interessante geschiedenis.

Ierland

Ik ben er nog nooit geweest, maar toch houd ik van dat land. Elke keer als de schitterende ruige landschappen van ‘Eire’ in een film te zien zijn, gaat mijn hartje sneller kloppen. Ik hou van het land, van de taal, de vrolijke folkmuziek en zelfs het bier. Guinness I say! Ierland staat misschien wel hoger op m’n wensenlijst dan Barcelona. Ik ben dol op cultuurhistorische gebouwen, maar ruige natuur trekt me eigenlijk nog meer.

Parijs

Misschien cliché want iederéén wil tenslotte naar Parijs, ik dus ook! Ik ben er ooit geweest, maar toen was ik vrij jong en ik kan me er niet veel van herinneren, behalve een boottochtje over de Seine. Ík zou er graag nog eens heen willen, als volwassene zie je dingen toch vanuit een ander perspectief. De Eiffeltoren beklimmen, het Sacre Coeur en natuurlijk het Louvre bezoeken.

Sneeuw in Lapland

Scandinavië

In Scandinavië ben ik eerder geweest. Ook als kind en ook daar kan ik me niet alles meer van herinneren, maar toch is er blijkbaar iets bijgebleven, waardoor het gebied me blijft intrigeren en met name Lapland. Bergen, klaterende beekjes, kilometerslange wegen zonder ook maar een mens of huis te zien.

Je moet er geen autopech krijgen, mits je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Ook kun je gerust je bankrekening plunderen: Scandinavië is niet goedkoop! Mocht het er nooit meer van komen, kan ik me altijd nog behelpen met urenlange struintochten via Google Maps. Kost niks en je ziet toch nog wat van de omgeving. :-)

Waddeneilanden

Afgelopen jaar ben ik met Bas naar Texel geweest en ik heb genoten! Het smaakte absoluut naar meer en het lijkt me ook leuk om een aantal andere Waddeneilanden te bezoeken, Omdat het een Keulse reis is en niet goedkoop, tenzij je een leuke aanbieding kunt scoren, is dat niet iets wat ik ‘zomaar even’ zou doen. Omdat het ver weg is en je in een dag nooit alles kunt zien, zou ik ook wel willen overnachten, maar dat is in het hoogseizoen niet te betalen.

Wat voor plaatsen en/of landen zou jij graag willen bezoeken?