Dit keer een heel simpele quote, zo op het eerste gezicht tenminste, maar als je je er verder in verdiept, kun je er meer in zien. De tekst is namelijk op verschillende manieren op te vatten. Stel dat het niet zo lekker met je gaat, je net een blauwtje hebt gelopen (present…), je been hebt gebroken of gezakt bent voor je rijbewijs. Da’s allemaal behoorlijk shit en dan kun je wel een oppepper gebruiken.

En stel dat het wél goed gaat. Alles gaat je voor de wind, de lente zit in de lucht, je hebt een leuke date met degene waar je al weet ik hoelang een oogje op hebt, je favoriete film komt vanavond op TV en je hebt onlangs de loterij gewonnen. Ook dan is zo’n quote leuk. Want het kan altijd nóg beter! Dat klinkt streberig, maar het is ergens ook gewoon lekker positief, so why not!

Het mooiste van deze quote is dat ie een soort, omgekeerd placebo-effect heeft. Als je namelijk gelooft dat dingen beter gaan, zal dat negen van de tien keer gevoelsmatig ook zo zijn. Andersom werkt het immers ook!

Dus door alleen al te denken dat dingen vanaf nu beter of zelfs nóg beter zullen zijn, stel je je gedachten in op een positief kanaal en worden minder leuke dingen ook makkelijker om mee om te gaan, juist door je positieve attitude. Voilà, cirkel compleet!

Nu klink ik als één of andere positiviteits-goeroe, dat ben ik zeer zeker niet en ik ben ook geen lichtend voorbeeld. Ik heb ook twijfels, angsten, onzekerheden en zwakke momenten. Ik wil soms ook weglopen voor lastige situaties, wat ik gistermiddag zelfs nog letterlijk heb gedaan, en ook ik heb ook weleens koppijn van de stress of van nare gedachten, maar ik probeer het wel.

Het leven is te kort om lang bij vervelende dingen stil te staan en dat is een motto wat ik probeer na te leven. Sta stil bij het gebeurde, sta jezelf de bijbehorende emoties toe, maar accepteer het vervolgens en ga verder. Dat is wat ik mezelf, maar ook jou graag mee wil geven vandaag.