In augustus 2012 had ik ook een YouTube Finds met animatie, maar er blijven nu eenmaal leuke filmpjes komen, dus Animatie II. Ik ben zelf gek op mooi gemaakte animatiefilmpjes en behalve dat ‘t leuk is om naar te kijken, verbaas ik me er altijd over hoe knap die dingen gemaakt zijn en hoeveel tijd daar in moet zitten.

Allereerst een ontzettend leuk animatiefilmpje over een man die muziek wil downloaden van internet. Meer zeg ik niet, omdat anders de clou er vanaf is, maar hij is zeker de moeite waard!

Wederom een mooi gemaakt animatiefilmpje met een verhaal. Dit keer over een octopus die z’n vriendinnetje kwijtraakt en er vervolgens achteraan gaat. Héél ongeloofwaardig allemaal, maar daarom eigenlijk des te leuker!

Dit is een stop-motion animatie, ook dat soort dingen vind ik erg knap gemaakt. In dit filmpje maken ze spaghetti, maar dan wel op een héél bijzondere manier! Het is dus geen kookfilmpje, maar gewoon iets erg grappigs.

Een heel aparte animatie, volgens mij ook stopmotion, waarbij figuren worden gemaakt met gestreepte dingen. Ik kan het niet goed uitleggen omdat ik niet weet hoe ze ‘t gedaan hebben, dus ik zou zeggen: See for yourself!

Een geniaal gemaakte stopmotion-animatie, waar ongelofelijk veel tijd in moet hebben gezeten om het te maken. Hij heet Sorry I’m Late en gaat over een man die onderweg allerlei obstakels tegenkomt. Meer vertel ik er niet over! Echt ontzettend knap gemaakt!

Een laatste filmpje wat, als ik ‘t zo zie, een combi is van stopmotion en gewone animatie. De kwaliteit is helaas slecht, maar het is desondanks een grappig filmpje met een stick figure op een mobiele telefoon. Aan de telefoon te zien, is het filmpje ook niet vrij jong meer. :-)

https://youtu.be/UOS5CP8tzYQ

Dit mooie filmpje heet Paperman en het is een lief en romantisch verhaaltje. Volgens mij ook gelijk het langste filmpje van allemaal, maar zeker de moeite waard!