Vandaag weer eens een tag, de vorige is inmiddels alweer even geleden en deze had ik ook al een tijdje in mijn ‘to-blog-about’ lijstje staan. Het is een tag met vrij random vragen, dus niet specifiek over één onderwerp of thema. Deze tag vond ik op Life by Rosie.

1. Je gaat op wereldreis, waar gaat de reis sowieso heen?

Ierland! No doubt about it. Ik ben er nog nooit geweest, maar elke keer als ‘t op TV zie, gaat m’n hartje sneller kloppen. Verder staat Barcelona nog altijd op mijn wishlist en zou ik graag nog eens terug willen naar Scandinavië, waar ik als kind ben geweest. Ik voel me erg aangetrokken tot gebieden waar de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan. Ook zou ik terug willen naar Londen. Ik ben daar in 2004 geweest en het is een heerlijke stad!

2. Welke talen spreek je, of zou je nog willen leren?

Ik spreek vloeiend Engels en een beetje Duits. Voor Duits had ik een goed cijfer op school, maar op de één of andere manier is er weinig van blijven hangen. Ik voel ook geen affiniteit met de taal, terwijl ik dat met Engels wel heb. Ook Frans had ik op school, die taal kan ik wel schieten! Ik ken dan ook hooguit drie woorden Frans. M’n favoriet is trouwens Spaans, ik vind het zo mooi! Helaas spreek ik dat niet en ik ben te lui om een cursus te volgen.

3. Je mag één ding voor de rest van je leven eten, wat wordt het?

In mijn hoofd ontstaat spontaan een strijd tussen iets wat ik graag zou willen eten en iets wat praktisch is om te eten. M’n gevoel zegt aardbeien, omdat dat op veel manieren te combineren is, plus het is gezond én lekker. M’n verstand zegt brood, omdat je daar meer aan hebt qua voeding en je het op brood waarschijnlijk langer volhoudt dan op aardbeien.

4. Waar heb je het meest spijt van in je leven?

Van spijt hebben! Ik geloof stellig dat alles een reden heeft en ondanks dat ik veel verkeerde keuzes heb gemaakt, heeft dit me uiteindelijk gevormd tot wie ik ben. It made me stronger. Natuurlijk heb ik weleens spijt van een miskoop, een vervelende opmerking of dat ik niet ergens heen ging, waar ik wel naartoe had gewild. Maar van dingen die er echt toe doen niet.

5. Wat zou je aandoen op een date met Chris Pine?

Eigenlijk stond er Ryan Gosling, maar ik vind hem niet aantrekkelijk, dus dat wordt geen date! Chris Pine vind ik wel erg aantrekkelijk en als ik met hem op date zou gaan, zou ik kiezen voor m’n nieuwe zwarte jurkje van H&M, laarzen met hakje, een paar armbandjes en natuurlijk rode lipstick! Ja, zo zie ik het wel voor me! :-)

6. Wat zijn jouw guilty pleasures op tv-gebied?

Ik kijk weinig televisie. Ik neem soms wel films op die ik later terugkijk. Uitzendingen bekijk ik zelden. Echte guilty pleasures heb ik niet. Of het moet zijn dat ik bijna nooit naar het nieuws kijk, heel hard kan lachen om Lachen om Home Videos en echt even ga zitten voor Hotter Than My Daughter. Geweldig programma!

Chris Pine in Star Trek

7. Deel je favoriete artiest, en waarom je zo’n fan bent?

Meerdere, maar ik heb het fandom inmiddels achter me gelaten. Het afstruinen van concerten vind ik duur en omdat de kans groot is dat ik er toch weinig van zie, ben ik daarmee gestopt.

Artiesten waar ik fan van ben (geweest) zijn VanVelzen, Robbie Williams en Michael Jackson, maar van VanVelzen en Robbie vind ik het recente materiaal niet zo en van Jackson komen geen nieuwe albums meer uit. Een band die ik super vind is Within Temptation, maar dan kan ik ook Bløf en Metallica noemen. Er is geen specifieke artiest en het echte fan-zijn ben ik ontgroeid.

8. Als je een andere carrière moest kiezen, wat zou je dan willen?

Interessante vraag, aangezien je niet van een carrière kunt spreken, vanwege het simpele feit dat ik die niet heb. Als ik verder terug denk en een andere opleiding gekozen zou hebben, zou ik misschien iets in de richting van media gekozen hebben:

Grafische vormgeving, fotografie, DTP, journalistiek of redactioneel werk. Dat vind ik leuk om te doen en ik kan me er helemaal in verliezen. Ik kan nog steeds niet begrijpen waardoor ik ooit gedacht heb dat ik banketbakker wilde worden. Maar ja, je bent jong en je wilt wat. :-)

9. Waarom blog je?

Zoals ik afgelopen week vertelde, ben ik ooit begonnen met bloggen om van me af te schrijven als in een soort dagboek. Belevenissen van dag tot dag, maar ook best persoonlijke dingen. Dat is door de jaren heen flink veranderd. De reden dat ik nu blog? Gewoon omdat ik het leuk vind. Ik hou van de uitdaging die het met zich meebrengt om inspiratie te vinden voor blogposts en of je tekst wel aanslaat bij de bezoeker. En schrijven vind ik nog steeds heerlijk!

10. Wat is je grootste droom?

Mijn motorrijbewijs halen, een eigen motor kopen (Yamaha Fazer uiteraard) en dan de weg op. Dat zal ongetwijfeld bij dromen blijven, omdat er aan mijn ogen niks te doen is. Maar het is goed om dromen te hebben, zelfs al zullen ze nooit uitkomen!

11. Wat zijn je favoriete blogs?

Die van mezelf natuurlijk, :-) Verder de blogs van Anne Solveig, Vera Camilla, Endless Weekend en LisanneLeeft. Die laatste heb ik pas sinds kort leren kennen, maar haar berichten geven me op de één of andere manier vaak inspiratie! Ook blogs als iCulture en Fotografille volg ik graag. Altijd interessant om te lezen over nieuwtjes en informatie.