Ik volg diverse iPhone-blogs en de interesse voor leuke en handige apps blijft aanwezig. Waar ik, toen ik nog maar net in het bezit was van een iPhone (inmiddels tweeënhalf jaar geleden), dagelijks speurde naar apps, is dat nu een stuk beperkter. Maar als ik iets interessants zie op één van de sites die ik volg of specifiek op zoek ben, wil ik nog wel eens wat downloaden.

Zo was ik onlangs op zoek naar een ‘snelle’ notitie-app voor tijdelijke krabbels. Ik heb Evernote en Wunderlist (lees ook de review) op m’n iPhone staan en gebruik beide apps vaak, maar vind ze niet praktisch voor tijdelijke notities.

Evernote doet net iets te lang over opstarten en voordat je een nieuwe note open hebt staan, ben je in totaal al gauw een minuut verder. Wunderlist is ideaal voor allerhande lijstjes, maar minder praktisch voor notities. De standaard notitie-app die op elke iPhone en iPad meegeleverd wordt, vind ik niet geweldig.

Zo stuitte ik, na diverse apps geprobeerd en afgekeurd te hebben, op Just Write! Een app die gelijk goed beviel. Met een strakke en rustige werkomgeving en een indeling zoals je inmiddels ook gewend bent bij bijvoorbeeld de Facebook-app, met een grijze menubalk die je vanuit de linkerkant kunt uitklappen. Razendsnel notities maken en opslaan en dat was wat ik wilde!

Een nieuwe notitie maak je met een klik op het plus tekentje bovenin de menubalk en je kunt vervolgens gelijk gaan typen. Daarbij kun je uit een aanzienlijke lijst lettertypen kiezen, van typische notitie-stijl tot een wat strakker vormgegeven font. Ook kun je de achtergrond een kleurtje geven, zodat je een beetje het ouderwetse sticky notes gevoel krijgt.

Er zijn ook diverse mogelijkheden om je notitie te delen. Zo kun je hem mailen, als SMS sturen, openen in een andere app en opslaan in DropBox. Die DropBox integratie is trouwens ook erg interessant.

Je kunt de app namelijk koppelen met je account en tekstbestanden die daarin staan kun je in Just Write met één klik openen. Handig als je een bestand onderweg wilt bewerken of een nieuwe notitie gemaakt hebt, die je ook thuis wilt kunnen inzien. Er is geen web-versie of desktop-applicatie, dus dan is deze synchronisatie-mogelijkheid best handig!

Een slimme en snelle app dus, met een strak uiterlijk en de nodige aanpas-opties (lettertypen en kleurtjes). Ideaal voor het snel opslaan van notities, hersenspinsels en al het andere wat je moet onthouden, maar wat net te vluchtig is om in je agenda, een lijstje of in Evernote te parkeren.