Complimenten! Aan jou, aan mij, aan je buurvrouw, je vriendin of je vriendje, je oma of je moeder. Complimenten zijn mooie dingen, maar vaak moeilijk om aan te nemen. Eigenlijk raar als je erover nadenkt. Als iemand je een mooie blos bloemen geeft zeg je toch ook niet “Nee, dank je wel, neem ‘m maar weer mee”. Toch is het wel te leren, mij is het ook gelukt!

Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld ook weer een paar complimenten ontvangen. Zo had ik op Facebook enthousiast geschreven dat ik aanstaande woensdag eindelijk na 10 jaar fotografie als hobby te hebben gehad, mijn eerste spiegelreflex ga kopen.

Eén van de reacties die daarop volgden was die van Patrick en hij schreef: “Ben nu al benieuwd naar de foto’s ermee. Dacht dat je al lang een spiegelreflex gebruikte”. Dat zegt toch wel iets over de foto’s die ik maak en is gelijk ook het bewijs dat je zelfs met een mobieltje nog mooie foto’s kunt maken.

Zonsondergang in Gorinchem

Omdat ik twee weken ziek ben geweest, maakte ik amper foto’s en deed ik niets met Instagram, waar ik normaal gesproken toch dagelijks mee bezig ben. Op de één of andere manier vind ik het liken van foto’s heel rustgevend en het is gewoon leuk om plaatjes te kijken.

Nadat ik sinds lange tijd weer eens een foto op Instagram zette, schreef Jacky: “Mooi! miste je al ;-)”. De dame in kwestie volgt bijna 600 mensen op Instagram en dan voel ik me dus vereerd dat het haar opvalt als uitgerekend ik even niets post.

Pineapple-Smoothie blog

Ook gisteren was het weer raak. Blogger Roxanne maakte me attent op een artikel op haar blog, waarin ze EstrellaWeb in het zonnetje had gezet en er een leuke tekst aan had gewijd. Ik voel me echt heel erg vereerd en vind het super wanneer iemand zo enthousiast is over mijn blog. Ik ben zelf natuurlijk ook enthousiast over bepaalde andere sites / blogs en schrijf daar ook over, maar het is toch altijd bijzonder als mensen uitgerekend jouw site uitkiezen om iets over te schrijven!

Het valt me op dat ik de laatste tijd sowieso best veel complimenten krijg. Maar het kan ook zijn dat ze me meer opvallen, omdat ik ze beter kan aannemen. Want zoals ik schreef: Dat is iets wat je moet leren. De afgelopen jaren ben ik wat zelfverzekerder geworden en dan is het ook makkelijker een compliment aan te nemen.

Voorheen dacht ik altijd dat mensen er een verborgen agenda op na hielden wanneer ze mij complimenteerden. Ik heb het ook wel vaak meegemaakt dat iemand het deed alleen om iets van me gedaan te krijgen, maar gelukkig is niet iedereen hetzelfde.

Complimentjes over m’n uiterlijk vind ik nog steeds moeilijk te accepteren, verder gaat het goed en kan ik echt verguld zijn met een leuke opmerking. Dat kan echt m’n dag maken en soms denk ik er weken later weer aan zo van “O ja, dat was toen, dat vond ik zó leuk!”. Complimentjes zijn een aanvulling op je leven, een cadeautje, de kers op de taart, de ster in de nacht.

Leuk om te krijgen, maar ook om te geven! Bij deze dus een dikke pluim voor jou! Omdat je mooi bent, gezellig, lief en grappig. En natuurlijk zeker niet in de laatste plaats omdat je mijn website bezoekt :-) Steek die maar in je zak, dan doe ik dat ook.