Gisteren heb ik weer een dag over moeten slaan met bloggen, de griep wil maar niet wijken. Alleen het hoesten lijkt minder te zijn geworden, verder is het nog steeds niets. De tag die ik vandaag online zet, heb ik gevonden op de blog van Charlotte en de vragen had ik al langer in mijn concepten. Een paar dingen beantwoorden met wat plaatjes erbij, zou niet al te intensief hoeven zijn, dus ik probeer het gewoon. Deze gaat dus over mijn mobiele telefoon. :-)

Welke mobiele telefoon heb je?

Een iPhone 4S. Daarvoor heb ik de 3GS gehad, dat was sowieso mijn allereerste smartphone. Daarvoor was ik nog de eigenaar van een kleine en ultraplatte Nokia 6300. Dat telefoontje heb ik overigens nog steeds, altijd handig als back-up.

Ik wilde al jaren een iPhone en heb er nooit spijt van gehad, ik heb verschillende keren met een Android toestel gewerkt, maar dat is het echt niet voor mij. Ik houd ook van het perfectionisme wat Apple uitstraalt.

Hoe lang heb je deze al?

Mijn 4S heb ik sinds augustus 2012, nu iets meer dan een half jaar dus. Ik ben over deze veel meer tevreden dan over de 3GS, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid, grotere opslagcapaciteit en misschien nog wel het meest dat de camera een heel stuk beter is.

Waar ben je het meest verslaafd aan op je telefoon?

Verslaafd. Dat vind ik zo’n naar woord. Ik denk dat ik door de bank genomen het meest gebruik maak van de camera op mijn telefoon, daarvoor gebruik ik overigens de app Camera+. Ik neem mijn telefoon eerder mee om vooral geen mooie foto’s te hoeven missen, dan de angst dat ik een telefoontje of tweet mis, daar hecht ik veel minder waarde aan.

Kun je makkelijk zonder telefoon?

Het verschilt, ik kan hem soms dagen links laten liggen als ik met andere dingen bezig ben, maar als ik ergens heen ga, zou ik het erg vervelend vinden als ik hem niet bij me had. Omdat altijd de kans bestaat dat ik ergens een foto van wil maken en ik soms ook onderweg iets op wil zoeken.

Zeker als ik naar een onbekende stad ga, is mijn iPhone onmisbaar. Zo heb ik vorig jaar zomer puur op mijn iPhone genavigeerd op Texel. Omdat ik geen bordjes kan lezen, is zo’n telefoon dan echt een uitkomst. Ik heb ook een navigatieapparaat van Garmin, maar dat is vrij zwaar en handiger voor gebruik op de speciale houder op m’n fiets, dan in de hand.

Wat is de kleur van je telefoon?

Zwart met een randje rvs. De trend met witte toestellen vind ik verschrikkelijk, het lijkt me erg besmettelijk qua vuil en ik vind het gewoon niet mooi, maar ik houd sowieso niet van wit, in mijn huis en kledingkast zal je ook weinig wits tegenkomen.

Hoeveel apps heb je op je telefoon?

Hoeveel apps ik op mijn telefoon heb? Vind je het heel erg als ik die niet allemaal ga tellen? Zo uit het blote hoofd gok ik toch wel op al gauw een stuk of 50. Ik heb om te beginnen al heel wat apps die bedoeld zijn voor fotografie, fotobewerking en andere grafische tools, dat zijn er al minimaal 12. Ik gebruik niet alles, sommige apps komen af en toe van pas en wil ik niet missen. Zolang m’n iPhone niet vol is, vind ik het prima.

Wat vind je zo leuk aan je telefoon?

De veelzijdigheid ervan. Ik hou van dingen die multifunctioneel zijn. Ooit had ik datzelfde gevoel bij mijn eerste computer. Zó handig dat je op zo’n apparaat kan schrijven, dingetjes opzoeken, foto’s bewerken en weet ik wat nog meer.

Dat is nu ook zo met m’n iPhone, waarmee ik gelijk op het tweede grote voordeel kom en dat is de mobiliteit ervan. Vanwege mijn slechte ogen kan ik niet met een laptop overweg en de iPhone is voor mij toch goed leesbaar en lekker handzaam.

Wat is je langste telefoon gesprek met je telefoon?

Boven een uur zal dat zeker niet uitkomen. Ik gebruik mijn telefoon denk ik voor 1% om te bellen en te SMS-en, ik bel vooral om mijn beltegoed op te krijgen, aangezien ik met mijn vaste telefoon voor € 15 per maand 24 uur per dag gratis naar vaste en mobiele nummers kan bellen. Ik bel en sms nauwelijks en word ook niet vaak gebeld. Een gesprek duurt gemiddeld tussen de 10 minuten of een half uur met uitschieters van 40 minuten, maar dan heb je het wel gehad.

Heb je meerdere hoesjes voor je telefoon?

Yep. Ik heb er op het moment vier. Ik had onlangs een hele mooie gekocht via eBay waar ik heel blij mee was, maar daar zijn de hoekjes van gebroken. Helaas hebben ze dezelfde niet meer, dus daar baal ik wel van.

Ik gebruik het liefst flip-over hoesjes. Die zijn er in veel minder leuke varianten, maar ik vind dat mijn telefoon er veel beter mee beschermd is dan met alleen een achterkantje van plastic, daar heb ik geen goed gevoel bij, nooit gehad ook.

Welke apps gebruik je het meest?

Volgens mij heb ik dat al wel door laten schemeren: Vooral fotoapps zoals Camera+, Instagram en Snapseed. Verder Twitter en Facebook, RSS-lezer Reeder. Runkeeper voor mijn wandelingen en fietstochten en niet te vergeten mijn weerapps die ik dagelijks raadpleeg.