Een tijdje terug zag ik op de Facebookpagina van More4Cosmetics een foto van een dame met iets op haar hoofd wat leek op een badmuts, maar dan om mee te slapen. De ‘badmuts’ was namelijk gemaakt van satijn en voorzien van een grappige decoratieve strik. Inmiddels ben ik zelf ook in het bezit van een hair bonnet!

Het is al langer bekend dat je haren kunnen beschadigen tijdens het slapen. Zeker als je, net als ik, nogal een woelwater bent en om de haverklap omdraait. Een mooie oplossing daarvoor is het slapen op een satijnen kussensloop. Satijn is namelijk lekker glad en zacht en daardoor krijg je minder snel haarbreuk dan bij een katoenen sloop.

Ik was al even op zoek naar zo’n kussensloop, toen ik deze mutsjes tegenkwam en dacht, laat ik dat eens proberen! Het nadeel van een satijnen kussensloop is namelijk dat je altijd vastzit aan een andere kussensloop dan degene die bij je overtrek hoort.

Hair bonnet in een zakje

Afgelopen week bestelde ik een satijnen hair bonnet bij More4Cosmetics. Momenteel verkopen ze deze niet via de webshop, maar wel in hun gewone winkel in Amsterdam. Maar nadat ik ernaar gevraagd had op hun Facebookpagina, kon ik een mailtje sturen om er één te bestellen. Ik kon kiezen uit diverse kleurtjes en na betaling had ik het item 2 dagen later al in huis. Ik koos voor een bordeauxrode met crèmewitte strik.

Ondanks dat ie wat aan de grote kant blijkt te zijn voor mijn kleine hoofd, vind ik het idee heel origineel en het is ook leuk om zo’n mutsje cadeau te geven, het ziet er erg leuk uit en ze zijn beschikbaar in diverse kleuren.

Hair bonnet met een leuke strik

Bij ontvangst zit het item mooi verpakt in een voile tasje met een lint erom en een kaartje eraan en ze zijn handgemaakt! Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om je haren uit je gezicht te houden tijdens een ontspannende beautybehandeling.

De conclusie is dat het een origineel item is met aantrekkelijke uitstraling, waarmee je ook lief voor je haren bent! Wil je zelf zo’n satijnen hair bonnet kopen of cadeau doen, dan kan dat in de winkel van More4Cosmetics in Amsterdam (adres staat vermeld op de site) of door een mailtje te sturen. Het mailadres staat ook vermeld op de website.