Het is zondag en dus tijd voor een verse lading foto’s. Eerder vandaag heb ik met m’n moeder Moederdag gevierd. Haar cadeautje was nog niet gearriveerd, maar toch heb ik ze aardig in de watten gelegd met bonbons en eten bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem, waar ze ook nog een goodiebag kreeg van het restaurant. Nu is het tijd om achter de PC te schuiven en je een aantal leuke foto’s van afgelopen week voor te schotelen. Ik ben inmiddels gelukkig weer beter en dat is ook gelijk duidelijk te merken aan het aantal foto’s!

6 mei

Deze foto maakte ik maandag. Ik was nog steeds ziek, maar als je alleen woont en weinig mensen om je heen hebt, houdt dat in dat je toch zelf boodschappen moet doen. Ondanks dat mijn ‘fotografisch oog’ ook niet zo werkte toen ik me beroerd voelde, was ik toch wel content met deze foto. Hij straalt iets sobers uit en het is weer typisch zo’n foto die, althans voor mij, precies de stemming weerspiegelt waarin ik op dat moment ook verkeerde.

130506-korenbrug

7 mei

Mijn moeder zei vandaag “Waar moet ik nou foto’s van maken”. Dat is een vraag die ik mezelf ook zou kunnen stellen, maar ik zie altijd wel iets wat ik wil vastleggen. Zelfs nog de stad waar ik inmiddels alweer tien jaar woon. Een bepaalde bewerking, zoals ook bij de foto het geval is, kan veel doen. In gedachten noem ik dit plaatje “Klein Venetië”. Grappig om te vermelden is dan wel dat in het linkse gebouw ook een Italiaans restaurant zit.

130507-lingehaven

8 mei

Woensdag ging het weer de goede kant op. Dat mocht ook wel, na twee weken. Mijn Marktplaats-administratie had al die tijd op z’n gat gelegen en was het de hoogste tijd om m’n bankrekening te checken, post in te pakken en een stapel pakketjes weg te brengen, zodat die zo snel mogelijk bezorgd zouden worden. Ik heb er altijd een hekel aan als ik laat ben met het versturen van post,

Stapeltje post

9 mei

Donderdag voelde ik me weer beter en dat leverde mooie plaatjes op. De eerste twee foto’s vind ik zo lente-achtig, met dat koolzaad en fluitenkruid. Ik heb deze molen al vaker vanaf dezelfde plek gefotografeerd, maar het blijft mooi en ziet er elke keer weer anders uit.

Verder een foto van bootjes op de Merwede en één bij zonsondergang. Ook deze heeft een effect gekregen, wat ik er mooi bij vind passen. Op straat zie je een scootertje die de ondergaande zon tegemoet gaat. Op de laatste foto zie je niet alleen de molen, maar ook de Dalempoort en de kerktoren.

11 mei

Vrijdag heb ik geen foto’s gemaakt, maar van zaterdag heb ik er twee. Allereerst iets waar morgen een blogpost over online komt. Ik ga niet vertellen wat het is, daar mag je naar raden. Iemand op Twitter was wel scherp en had het bijna goed! Gewoon even de site in de gaten houden. :-) De tweede maakte ik bij Xenos, ik zag daar deze grappige klokken in de vorm van een ouderwetse belwekker staan. Ondanks dat zoiets niet in mijn interieur past, vind ik ze erg leuk.

12 mei

Tot slot drie foto’s, die ik vandaag maakte. Zoals ik al schreef, ben ik met m’n moeder wezen eten bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem, het bewijs daarvan zie je op de eerste foto. Ondanks dat ik heb getwijfeld over een pannenkoek met aardbeien, gele room en slagroom, koos ik uiteindelijk toch weer degene die ik altijd heb en hij smaakte weer als vanouds!

De andere twee maakte ik onderweg naar de pont. Allereerst een HDR-foto van de Lingehaven, ook een onderwerp wat ik maar blijf fotograferen. De onderste foto vind ik heel apart. Het is een zeilbootje op de Merwede. Het eindresultaat vind ik heel sprekend, een beetje tussen aquarel en Delfts blauw in, waarbij de aandacht getrokken wordt naar het bootje.