Dit keer niet zoveel foto’s. Het heeft veel geregend, waardoor ik weinig buiten ben geweest en binnen was ik druk bezig met m’n nieuwe camera en het lezen van de handleiding. Toch heb ik wel wat plaatjes weten te verzamelen.

Nog even ter info: Het collagesysteem heb ik weer gelaten voor wat het is, het bleek meer werk te zijn en daarnaast verliezen sommige foto’s hun uitstraling als ze uit de oorspronkelijke compositie worden gehaald.

14 mei

Dinsdag was ik op het gemeentehuis om mijn ID-kaart te verlengen. Omdat ik een poosje moest wachten, maakte ik wat foto’s. Door mijn iPhone lijk ik stukje bij beetje van de gêne om in het bijzijn van anderen een foto te maken heen te komen.

Met name de foto links vind ik gaaf. Ik hou van de strakke belijning, die versterkt wordt doordat de foto zwart-wit is. Ondanks dat ik ons stadhuis aan de buitenkant niet mooi vind, ben ik over de inrichting wel te spreken. Modern en strak, maar toch open en niet kil of koud. En het leent zich duidelijk ook voor foto’s!

130514-stadhuis-01

15 mei

Woensdag was één van de mooiste dagen van het jaar, ik ging eindelijk een spiegelreflexcamera kopen! Hiervoor ging ik naar Dordrecht, waar ik sowieso al lang niet meer geweest was. De eerste twee foto’s maakte ik in de stad en op de terugweg kreeg ik, vlak voordat ik de trein in stapte, een gratis blikje cola met originele opdruk. Dat kwam goed van pas, want ik had dorst!

Op de volgende twee foto’s zie je de doos van m’n nieuwe aanwinst en daarnaast een foto waar hij naast m’n oude camera, de Canon Powershot SX30 staat, wat een verschil! De SX30 houd ik overigens wel, ik ga deze in het vervolg gebruiken voor fotograferen en filmen van motorritjes.

Dat zijn er niet meer zoveel als eerst, maar ik vind het heerlijk om vanaf de motor te fotograferen en deze camera ook HD, in tegenstelling tot het toestel wat ik eerst hiervoor gebruikte. De dSLR wil ik hier absoluut niet voor gebruiken in verband met mogelijk stof of druppels.

16 mei

Donderdag moest ik terug naar Dordrecht. Het UV-filter bleek muurvast op m’n objectief te zitten en ik kreeg het niet los. Na gebeld te hebben met DigiMaxx, zeiden ze dat ik langs kon komen.

Dat heb ik gedaan, maar ze kregen ‘m daar ook niet los. Grappig genoeg lukte dat thuis wel, toen ik het op een andere manier probeerde. Ook weer opgelost, al was ik wel drijfnat geregend, omdat het de hele dag geregend heeft en m’n paraplu kapot is.

Uitzicht vanuit de trein

18 mei

Gisteren was wederom een bijzondere dag die ik me nog lang zal herinneren: Ik ging namelijk ballonvaren, samen met m’n moeder. Een fantastische ervaring en ik heb met volle teugen genoten. Meer vertel ik er nu niet over, aangezien ik er morgen een artikeltje aan ga wijden en ik ook ruim 60 foto’s en een filmpje heb gemaakt met m’n nieuwe camera.

De foto rechts maakte ik met m’n iPhone en die is ook best mooi geworden. Op de achtergrond zie je een tweede ballon, we waren ongeveer tegelijkertijd opgestegen, de andere ballon was een stuk kleiner en daar zaten ook minder mensen in.

Ballonvaren!

19 mei

Een rustig dagje. Ik heb de vijver vol laten lopen en heb het vijverpompje weer geïnstalleerd, ik heb een poosje buiten gezeten op m’n bankje, een boek gelezen en ik ben ook nog wezen fietsen, wat niet helemaal zo lekker ging als ik gehoopt had, maar ik heb het toch maar gedaan. Ook heb ik een wandeling gemaakt met Bas, waarbij het me opviel dat nu echt alles groeit en bloeit, mooi gezicht al dat fluitenkruid en andere bloemen, ook al is het dan officieel onkruid.

130519-dalemwal