Ik was al een tijdje niet tevreden over m’n haarkleur. Ruim anderhalf jaar ben ik bezig geweest om van zwart naar lichtblond te gaan en dan is het zover en vind het toch eigenlijk niet geweldig. In eerste instantie wel, ik had dit immers al die tijd voor ogen, maar het viel me vaak op dat mijn gezicht er nog fletser door leek en het blonderen was ontzettend slecht voor m’n haar.

Ik wilde iets anders, maar wist niet wat. Ik vind blond mooi en wilde geen rigoureuze stappen nemen. Mijn eigen haarkleur vind ik niet mooi. Dat is een nietszeggende middenblonde kleur die ook niet past bij mijn stijl. Maar ik wilde wel naar iets toe wat natuurlijker oogde en ook minder schadelijk voor m’n haar was.

Uiteindelijk werden het drie verschillende kleuren plukjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het doodeng vond. Ik had wat plaatjes laten zien van wat ik mooi vond en heb ook in de map met haarlokjes gekeken waarbij ik nogal schrok van de donkere kleuren die de kapster aanwees. Overigens wel met de uitleg dat het door het wassen van lieverlee nog wat lichter zal worden.

Het resultaat vind ik geweldig. Ik ben er zo blij mee! Ik kan me niet herinneren wanneer de laatste keer was dat ik zo content was met mijn haarkleur. Een ander nadeel van het lichtblonde was dat ik het de eerste 2 weken nadat de uitgroei bijgekleurd was, niet mooi vond.

Mijn haar is nog steeds vrij licht, maar met een mooi gemêleerd effect. Het is me al opgevallen dat het ook een beetje een kamelenkleur is, ik denk door de verschillende kleurtjes die er nu in zitten. Soms lijkt het bijna net zo licht als het was en soms lijkt het veel op mijn eigen kleur. Ik ben er blij mee! In deze post zie je ook wat foto’s.

Ondanks dat ik bang was dat het rossig zou worden, is het dat zeker niet. Er zit een soort karamelkleurige gloed overheen die ik erg mooi vind. Grappig genoeg lijkt mijn huidskleur ook gelijk heel anders en springt het blauw van mijn ogen er een stuk meer uit! Op de foto’s zie je dat niet heel goed, omdat de kwaliteit niet super is, maar ik zie het zelf wel als ik in de spiegel kijk.

Wat vind jij van m’n nieuwe haarkleur?