Werken met scherptediepte en m’n macrolensje, maakt van praktisch elk voorwerp een geschikt fotografieobject. Maar de natuurlijke schoonheid van bloemen blijft me betoveren en nu ik eindelijk meer tuindersbloed lijk te krijgen, wil ik je graag met trots een foto presenteren van een roos op mijn eigen terras!

Het kostte wat moeite voordat ik ‘m had zoals ik wilde en eigenlijk had ik graag nog iets meer scherpte in de randen van de roos gezien, maar het was al 7 uur en als ik m’n diafragma nog verder omhoog gooide, kreeg ik ‘m niet meer scherp, dus neem ik genoegen met deze shot, die ik overigens uiteindelijk toch wel iets vind hebben.

Vooral de druppels geven de foto iets extra’s. Ik bedoel maar: Hoeveel miljoen foto’s van rode rozen zou je al op Google al kunnen vinden? Dit is dan weer net iets aparter en bewijst maar weer dat regen ook op een positieve manier ingezet kan worden!

Rode roos met druppels