Ik heb niet snel dat ik een foto gemaakt heb waar mijn aandacht keer op keer naartoe getrokken wordt, bij deze heb ik dat wel. Ik ben onlangs wat gaan oefenen in het ‘out of the box’ denken. Ik neig altijd naar natuurfotografie, terwijl van zoveel andere en dingen ook hele mooie foto’s te maken zijn. Dit is daar het ultieme bewijs van.

De foto is strak en simpel, maar hij knalt echt van je beeldscherm. Niet eens zozeer door de kleuren, maar door de compositie, de horizontale en diagonale strakke lijnen en de kartelige schaduw die in zekere zin ook de aandacht naar zich toe trekt. Ik heb de foto achteraf wel zo bewerkt dat alleen de kleuren in het logo overbleven. De muur was iets gelig grijs en ik vond de foto veel meer sprekend als ik die kleur verwijderde.

De foto is gemaakt in Gorinchem, van het logo wat aan de zijkant van ‘t politiebureau hangt. Mijn moeder vroeg al waar ik het gefotografeerd had, omdat de foto in zekere zin iets abstracts heeft en niet verraadt waar het is. Juist ook door de strakke lijnen en vlakke stukken, zou het zelfs een vector-afbeelding kunnen zijn.

Politie logo