Ik ben gisteren twee keer weg geweest om te fotograferen en daar zijn een aantal mooie shots uit voortgekomen. Daar ben ik erg blij mee, maar het nadeel is dat ik nu niet kon kiezen welke ik voor dit artikel wilde.

Mijn uiteindelijke keuze is onderstaande foto. Weer een aardig staaltje out of the box. Ik ben goed bezig op dat punt en heb al aardig wat foto’s gemaakt van onderwerpen waar ik anders niet snel voor zou kiezen. Het mooie van werken met scherptediepte, is dat je zelfs van iets gewoons als een zonnebril nog mooie foto’s kunt maken.

Spoortunnel in zwart-wit

Ik heb deze overigens achteraf omgezet naar zwart-wit. Ik merk steeds vaker dat ik een bepaald beeld in m’n hoofd heb. En dat is dan niet alleen de compositie, maar ook het licht wat ik in gedachten heb en of ik een zwart-wit foto wil of juist iets met heel heldere en sprekende kleuren.

Wat je ziet is het voetgangerstunneltje onder het spoor bij Station Gorinchem. Als je het weet, zie je het gelijk, als je het niet weet, kan het van alles zijn: Een gang in een verlaten metrostation, een ruimteschip (yeah right…) of misschien wel een rioolbuis. Ook houd ik van de eenvoud in de foto, ik merk dat ik steeds vaker kies voor foto’s die eigenlijk heel simplistisch zijn, maar daardoor vaak juist heel krachtig.