Vandaag en tip voor iedereen die van katten en leuke filmpjes houdt. En eigenlijk zelfs ook voor de mensen die niet specifiek van katten houden, want het zijn echt superleuke video’s! Misschien ken je Simon’s Cat al, misschien ook niet. Van dat laatste uitgaande: vandaag een kort artikeltje om je kennis te laten maken met dit leuke fenomeen!

Simon is een Engelse animator en… je raadt ‘t al, hij maakt dus filmpjes van zijn kat. Nou zijn er duizenden mensen die dat doen, het verschil is alleen dat deze zijn getekend en vervolgens omgezet in animatiefilmpjes. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe online en zeker voor de kattenliefhebbers en -eigenaren, vaak één groot feest der herkenning.

Deze is bijvoorbeeld de laatste nieuwe, ik moest erom glimlachen omdat ik toevallig van de week ook aan het tuinieren ben geweest en ik er niet aan moet denken dat… nou ja, dat zie je wel!

Simon’s Cat heeft ook een webstek, te vinden op simonscat.com. Daar kun je ook alle filmpjes zien, lezen over de maker, het ontstaan van de filmpjes en lid worden van de community. Simon’s Cat is inmiddels al zo geliefd, dat je zelfs merchandise kunt kopen in de shop, in de vorm van t-shirts, kettinkjes en meer. Een behoorlijk populaire kat dus!

Ook onderstaand filmpje is trouwens leuk, hier kun je zien hoe zo’n animatie gemaakt wordt. Moet je nagaan hoeveel werk er in één zo’n filmpje zit! Je kunt alle filmpjes ook bekijken op Simon’s YouTube kanaal: youtube.com/user/simonscat. Veel kijkplezier!