Vandaag en tip voor iedereen die van katten en filmpjes houdt. En zelfs ook voor de mensen die niet specifiek van katten houden, want het zijn echt superleuke video’s! Vandaag een kort artikeltje om je kennis te laten maken met Simon’s Cat!

Simon is een Engelse animator en hij maakt dus filmpjes van zijn kat. Nou zijn er duizenden mensen die dat doen, het verschil is dat dit getekende animatiefilmpjes zijn. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe online en zeker voor de kattenliefhebbers en -eigenaren, vaak één groot feest der herkenning.

Simon’s Cat heeft ook een website. Daar kun je alle filmpjes bekijken, lezen over de maker, ontstaan van de video’s en lid worden van de community. Simon’s Cat is zo geliefd, dat je zelfs merchandise kunt kopen, in de vorm van t-shirts, kettinkjes en meer. Een behoorlijk populaire kat dus!

Ook onderstaand filmpje is leuk, hier kun je zien hoe zo’n animatie gemaakt wordt. Moet je nagaan hoeveel werk er in één zo’n video zit! Je kunt alle filmpjes trouwens ook bekijken op Simon’s YouTube kanaal: youtube.com/user/simonscat.