Deze keer een tag die ik zelf verzonnen heb en de bijbehorende vragen dus ook. Het leek me al eerder leuk een zelfgemaakte tag te doen, maar ik kreeg nooit echt iets leuks bedacht. De tag van vandaag gaat over toen ik nog een ukkie was.

Zelf vind ik het grappig om te lezen over hoe iemand anders was als baby of peuter, dus vandaar dat ik op het idee kwam. Deze tag is overigens deels door mijn moeder ingevuld en deels aangevuld met feitjes uit mijn babyboek.

Als baby was ik…

Eigenlijk heel normaal. Al heb ik de eerste negen maanden van mijn leven in een ziekenhuis gelegen en is niet bekend of ik in die periode veel huilde of juist niet.

Mijn eerste woordje…

Zei ik op 27 december 1975 en dat was ‘papa’.

Ik als baby

Ik kon lopen…

Toen ik anderhalf jaar oud was, erg laat dus. Doordat ik zo lang in een ziekenhuis had gelegen, kwam alles nogal laat op gang, zo dus ook het lopen.

Ik heet Ester omdat…

Mijn ouders dat een mooie naam vonden. Ester is overigens ook een Bijbelse naam en betekent ster. Grappig feitje is overigens dat ik eigenlijk Esther had moeten heten, met een ‘h’ dus. Maar dat mijn vader de h vergat bij de Burgerlijke Stand. Achteraf ben ik blij met dat ‘foutje’, want ik vind Ester zonder h veel mooier en aparter dan de eeuwige Esther met h, die bijna al mijn naamgenoten hebben.

Wat ik het liefst deed…

Dansen op muziek, de radio hard zetten en prutsen met kleine dingen, bijvoorbeeld grond uit een bloempot.

Ik had een hekel aan…

Dokters, injecties en eten. Er was een waslijst van dingen die ik niet lustte (maar wel moest eten). In die zin is er weinig veranderd. 🙂 Het grootste probleem was vlees, daar zat ik echt net zo lang moeilijk mee te doen totdat ik ervan moest kokhalzen. Dat kan ik me ook nog wel herinneren. Ik eet nog steeds nauwelijks of geen vlees, alleen dingen van gehakt of een biefstuk, iets anders maak je mij absoluut niet blij mee.

Ik was bang voor…

De dokter en ook voor onweer, alleen weet ik niet of ik dat als klein ukkie al had of pas later. Maar ik kan me wel herinneren dat ik er echt panisch voor was!

Aan de telefoon

Ondeugd die ik uithaalde…

Zelfs toen ik nog heel klein was, gooide ik al planten ondersteboven en trok honden aan hun staart. Ik at klimopblaadjes, maakte de riem van één van onze honden zó in de knoop dat m’n ouders een nieuwe moesten kopen en waste mijn handen in de melk van de kat. Ook at ik alles wat eetbaar leek en heb ik ooit een vol koffiekopje ondersteboven gekieperd boven de leesmap.

Mijn moeder wilde me achter het behang plakken als…

Ik niet wilde slapen en maar bleef huilen. Ze wilde me niet uit mijn bedje halen, dus bleef dan maar net zo lang naast me zitten tot ik sliep. Zodra ik eindelijk onder zeil leek te zijn en ze opstond om weg te gaan, begon ik acuut weer te huilen. Blijkbaar vond ik het vroeger nog geen probleem om mijn waterleidingen zo nu en dan flink open te gooien…

Iedereen die wil, mag deze tag overnemen, lijkt me leuk zelfs 🙂 Als je dat doet, zou ik het wel tof vinden als je met een linkje naar mijn site vermeldt dat ik ‘m bedacht heb en natuurlijk lijkt het me ook heel leuk om te lezen hoe jouw versie geworden is!