De laatste blogpost waarin ik mijn huidige favorieten heb laten horen, dateert van februari dit jaar, dus tijd voor een nieuwe! Het punt met mij en muziek is, dat ik soms maandenlang naar dezelfde liedjes luister (ongeacht of ze oud of nieuw zijn) en er dan weinig verandering is in de favorieten. Eens in de zoveel tijd komt er weer wat materiaal bij waar ik helemaal weg van ben.

Beth Hart – Baddest blues

De reden waardoor ik besloot deze blogpost te schrijven! Vanmorgen werd ik wakker met dit nummer in m’n hoofd. Het nieuwe album Seesaw, opgenomen met Joe Bonamassa, vind ik trouwens ook geweldig, maar dit is een klassieker. Past ook bij een druilerige dag als vandaag.

Craig Armstrong & A.R. Rahman – Storm

Dit is misschien een wat onverwachtse keuze, maar wat vind ik dit mooi! Ik ben normaal niet zo van klassieke muziek, maar soms komt er een juweeltje langs. Ik hoorde een stukje van deze muziek toen ik in de bioscoop zat en de trailer van Man of Steel langs kwam. Goosebumps all over the place! Thuis de filmtrailer opgezocht en gekeken of het bestaande muziek was. De geluidsopname in dit filmpje is vrij slecht, maar ‘t gaat om het idee.

Conway – The growl

Dit nummer is de bonustrack van de Amerikaanse versie van de soundtrack van Star Trek Into Darkness. Na alle instrumentale muziek met een hoog dramagehalte is zo’n dikke beat wel even lekker! Gelijk op m’n iPod gekieperd, goeie song om bij te fietsen!

Sharon Doorson – High on your love

Deze heb je ook voorbij zien komen in de favorieten van twee weken terug, maar hij is nog steeds favoriet! Wat een heerlijk nummer, vooral ook goed fietsmateriaal!

Train – 50 ways to say goodbye

Deze is niet bepaald nieuw, maar ik heb ‘m onlangs weer ontdekt. Zo’n lekker vrolijk nummer! Hij staat vaak aan op m’n iPod en is favoriet tijdens wandelingen en fietsrondjes. Grappige clip ook trouwens in die supermarkt!

Rudimental – Waiting all night

Uptempo nummer van Rudimental. Valt verder niet veel over te vertellen, behalve dat ik met stijgende verbazing naar de videoclip heb zitten kijken. Over vaag gesproken. En duidelijk gefilmd door iemand met een trilhandje. Niet echt fijn om naar te kijken.

Christina Perri – A thousand years

Ik twijfelde of ik dit nummer niet al in een eerdere Momentopname heb geplaatst, maar ik kan het niet vinden. Gewoon een supermooi liedje. Doorgaans ben ik niet zo’n fan van zoetsappige ballads, maar dit liedje doet iets met me. Keer op keer.

Jason Mraz – Sleeping to dream

Zo’n leuk liedje dit! Er is ook een video met beeld, maar daarvan vond ik de audio van slechte kwaliteit. Normaal gesproken ben ik niet dol op live-versies, maar van dit nummer vind ik de live-versie juist leuker dan het origineel!

Daft Punk – Beyond

Onlangs bij toeval het nieuwe album van Daft Punk gedownload. Ik kende hun muziek niet zo, maar ben aardig te spreken over het materiaal wat ik hoorde en vooral deze. Ik vind ‘t zo leuk!

Beth Hart & Joe Bonamassa – See saw

Ik begin en sluit af met Beth Hart. Deze is van het nieuwste album en ik vind dit met recht het leukste liedje! Gelijk heel anders dan het eerste nummer in deze blogpost, maar niet minder leuk. Ik kan bijna niet stil blijven zitten als ik dit hoor. Heerlijk!