Iedereen heeft wel één of meerdere zonnebrillen. Ik heb al een jaar of drie dezelfde. Een fijne bril met een strak en smal montuur. Helaas zat er 3 maanden na aanschaf al een krasje op, maar desondanks is ie prima te gebruiken. Toch wilde ik er graag een andere bril bij, één in een wat leuker model. Vandaag slaagde ik bij V&D voor een toffe zonnebril!

Ik ben gek op zonnebrillen met een aviator (piloten) model. Ik vind ze stoer en tijdloos. Nou heb ik al jaren een originele Ray-Ban aviator die nog van m’n opa is geweest, maar die is eigenlijk te groot: Het montuur is aan de wijde kant, de glazen komen halverwege mijn wangen en ook is hij zwaar, waardoor ik zere oren krijg. Sowieso is de bril al best oud en zou ik het doodzonde vinden als hij kapot zou gaan, dus bewaar ik hem liever in het stevige leren hoesje wat erbij zit.

Nieuwe Sinner zonnebril

Close-up van de glazen

Vandaag was ik bij V&D om te kijken voor een bril en spotte ik een stoere bril van Sinner. Mijn andere bril, die de naam Rio draagt, is ook van dit merk en ik heb ergens ook nog een sport-zonnebril liggen van Sinner. Vroeger kocht ik zonnebrillen van een paar euro, tegenwoordig geef ik liever wat meer geld uit aan een zonnebril, in ruil voor een stukje meer kwaliteit.

De zonnebrillen van Sinner zijn overigens nog niet eens extreem duur. Voor een bril betaal je gemiddeld een bedrag van tussen de 30 en € 40, Mijn andere kostte bijna 40, deze iets meer dan 30, nog best goed te doen dus!

De glazen van mijn nieuwe bril, die Prime heet en uit de metal-series afkomstig is, zijn gemaakt van polycarbonaat, wat stootvast en krasbestendig schijnt te zijn en wat zo min mogelijk vervorming geeft. Ook beschermt de zonnebril tegen alle mogelijke soorten UV-straling.