Nadat ik een week overgeslagen heb (je kunt niet elke week mooie foto’s maken), vandaag weer een #POTD die in eerste instantie gister al online zou hebben gestaan, totdat mijn creatieve brein daar een stokje voor stak en besloot aan een nieuw logo te gaan werken. Resultaat? Vierkante oogjes, lamme handen en letterlijk sterretjes zien. Maar toen ik eenmaal klaar was, wilde ik dat natuurlijk zo snel mogelijk met je delen, en moest dit artikel een dagje opschuiven.

De eerste twee POTD’s bevatten foto’s die vielen onder out of the box denken. Ik wil mezelf daar meer op toeleggen, omdat ik altijd neig naar natuurfoto’s en het afgelopen moest zijn met die eenzijdige plaatjes. Tot nu toe lukt het goed al zeg ik het zelf.

Vooral werken met scherptediepte en m’n macrolensje, maakt van praktisch elk voorwerp een geschikt fotografie-object. Maar de natuurlijke schoonheid van bloemen blijft me betoveren en nu ik eindelijk meer tuindersbloed lijk te krijgen, wil ik je graag met trots een foto presenteren van een roos op mijn eigen terras!

Rode roos met druppels

Het kostte wat moeite voordat ik ‘m had zoals ik wilde en eigenlijk had ik graag nog iets meer scherpte in de randen van de roos gezien, maar het was al 7 uur en als ik m’n diafragma nog verder omhoog gooide, kreeg ik ‘m niet meer scherp, dus neem ik genoegen met deze shot, die ik overigens uiteindelijk toch wel iets vind hebben.

Vooral de druppels geven de foto iets extra’s. Ik bedoel maar: Hoeveel miljoen foto’s van rode rozen zou je alleen al op Google al kunnen vinden? Dit is dan weer net iets aparter en bewijst maar weer dat regen ook op een positieve manier ingezet kan worden!