Heerlijk dat ik een nieuw idee twee dagen later al om kan zetten in een blogpost en gelijk een nieuw concept voor een terugkerend item. In de Photo of the Day laat ik een recente foto zien. Deze reeks krijgt waarschijnlijk geen vaste dag, omdat ik de ene keer meer (mooie) foto’s heb dan de andere, maar eens per week of desnoods tweewekelijks is denk ik wel haalbaar.

Voordat ik de eerste POTD laat zien, een korte huishoudelijke mededeling: Gister ben ik druk bezig geweest met opschonen en aanvullen van de fotogalerij op EstrellaWeb. Hier had ik al héél lang niets aan gedaan en ben dus aardig wat uurtjes zoet geweest.

Foto’s die ik niet meer mooi vond zijn verwijderd en nieuw materiaal gefotografeerd met de 700D is toegevoegd. Ook heb ik een link naar mijn Flickr sets onderaan de fotopagina vermeld, omdat daar tenslotte ook de nodige foto’s van mijn hand te zien zijn.

Politie logo

Ik heb niet snel dat ik een foto gemaakt heb waar mijn aandacht keer op keer naartoe gezogen wordt, bij deze heb ik dat wel. Ik ben onlangs wat meer gaan oefenen in het ‘out of the box’ denken. Ik neig altijd weer naar natuurfotografie, terwijl van zoveel andere en vaak onverwachte dingen ook hele mooie foto’s te maken zijn. Dit is daar het ultieme bewijs van.

De foto is strak en simpel, maar hij knalt echt van je beeldscherm. Niet eens zozeer door de kleuren (politieblauw is tenslotte geen felblauw), maar door de compositie, de horizontale en diagonale strakke lijnen en dan de kartelige schaduw die in zekere zin ook de aandacht naar zich toe trekt. Ik heb de foto achteraf wel zo bewerkt dat alleen de kleuren in het logo overbleven. De muur was iets gelig grijs en ik vond de foto veel meer sprekend als ik die kleur verwijderde.

De foto is gemaakt in Gorinchem, van het logo wat aan de zijkant van ‘t politiebureau hangt. Mijn moeder vroeg al waar ik het gefotografeerd had, omdat de foto in zekere zin iets abstracts heeft en niet verraadt op wat voor voorwerp of locatie het gefotografeerd is. Juist ook door de strakke lijnen en vlakke stukken, zou het zelfs een vector-afbeelding kunnen zijn.

Wat vind jij van deze foto?