Ik maak momenteel zoveel foto’s dat ik elke dag een Photo Of The Day wil laten zien, maar één keer in de week is genoeg. Ik denk er soms over m’n blog meer de richting van fotoblog te sturen, maar aan de andere kant hou ik juist ook weer van de afwisseling en weet ik zeker dat er perioden komen dat ik niks leuks weet te fotograferen of dat ik andere bezigheden heb.

Ik ben gisteren twee keer weg geweest om te fotograferen en daar zijn een aantal mooie shots uit voortgekomen. Daar ben ik erg blij mee, maar het nadeel is dat ik nu niet kon kiezen welke ik nu als Photo Of The Day zou gebruiken. Tot overmaat van ramp, twijfelde ik al tussen 2 foto’s en kwam ik ‘s avonds opnieuw thuis met mooi materiaal. Toch bij mijn eerste keuze gebleven.

Spoortunnel in zwart-wit

Mijn uiteindelijke keuze is gevallen op bovenstaande foto. Weer een aardig staaltje out of the box. Ik ben goed bezig op dat punt en heb al redelijk wat foto’s gemaakt van onderwerpen waar ik anders niet zo snel voor zou kiezen. Het mooie van kunnen werken met scherptediepte, is dat je zelfs van iets doodgewoons als een zonnebril nog mooie foto’s kunt maken.

Ik heb deze overigens achteraf omgezet naar zwart-wit. Ik merk steeds vaker dat ik een bepaald beeld in m’n hoofd heb van wat ik wil. En dat is dan niet alleen de compositie, maar ook het licht wat ik in gedachten heb en of ik een zwart-wit foto wil of juist iets met heldere kleuren.

Wat je ziet is het voetgangerstunneltje onder het spoor bij Station Gorinchem. Als je het weet, zie je het gelijk, als je het niet weet, kan het van alles zijn: Een gang in een verlaten metrostation, een ruimteschip (yeah right…) of misschien wel een rioolbuis. Ook houd ik van de eenvoud in de foto, ik merk dat ik steeds vaker kies voor foto’s die eigenlijk heel simplistisch zijn, maar daardoor vaak juist heel krachtig.