Dit keer niet veel foto’s, omdat ik meer met de Canon heb gefotografeerd dan met m’n iPhone. Wat me op het idee heeft gebracht om elke week en misschien wel op een vaste dag een ‘Photo of the Day’ te plaatsen. Deze hashtag gebruik ik best vaak op Instagram, dus waarom ook niet op mijn blog!

maandag 27 mei

Maandag was het erg lekker weer en heb ik met Bas gewandeld, was m’n moeder hier voor een boodschapje en heb ik aan het eind van de middag ook op de fiets gezeten. De eerste foto maakte ik in de stad. Dit hondje (volgens mij ook een Jack Russell), lag daar zo prinsheerlijk in ze zon te slapen in de portiek van de juwelier. Schattig!

Op de tweede foto mijn pistolet met filet americain, waarvan ik genoot tijdens een zonovergoten lunch met m’n moeder. Vervolgens een foto van één van de wegwijzer bordjes hier in de stad en tot slot de vlag bij de AH in Sleeuwijk. Het is wel duidelijk dat ik me momenteel focus op het fotograferen van andere dingen dan natuur.

woensdag 29 mei

Sinds ik onlangs 2 weken griep heb gehad, lees ik nog steeds gemiddeld 3 boeken per week, het is gewoon heerlijk om op de bank te zitten met een pot thee of een glas koel drinken binnen handbereik en dan lekker een eind weg te lezen.

Het boek waar het citaat op de eerste foto uit komt, is Superchef van Anne West, een schrijfster die je gelezen moet hebben als je van chicklits houdt: relaxte schrijfstijl met veel humor! Vervolgens een foto van een zakje ‘Koeriers’ van Autodrop, die ik speciaal maakte voor Ruben, die koerier is.

donderdag 30 mei

Donderdag kwam de hand strap die ik op eBay besteld had met de post. Het kostte wat moeite om hem op de juiste manier vast te krijgen, zodat ik zowel de nekband als de hand-strap kon gebruiken, maar het is gelukt. Op deze manier wordt de druk op hand en pols verlicht als ik de camera met één hand vasthoud.

‘s Avonds naar Woudrichem. Verkeer regelen voor de Avondvierdaagse. Ik was hiervoor gevraagd en het was mijn eerste keer voor deze organisatie. Erg leuke, goede en gezellige avond gehad, dus volgend jaar wat mij betreft weer.

Op foto twee een close-up van het verkeersregelaarshesje. Vervolgens het spandoek wat bij de finish hing. Tot slot een foto van mij. Ik was zo moe dat ik gelijk m’n bed in dook en een kwartier later bedacht dat m’n make-up er nog op zat. Pech dan! Die ene keer dat ik dat vergeten ben.

vrijdag 31 mei

Ongeveer een week geleden een nieuwe mand voor Bas gekocht. Hij heeft er twee, maar één was eigenlijk te klein. Deze kocht ik bij Xenos en hij was afgeprijsd omdat er een stukje van een letter (er staat HOME op) af was. Het is geen echte hondenmand, maar wel véél goedkoper en net zo functioneel. Hier lag hij net als een mens in bed, inclusief hoofdkussen en deken, ik moest er zo om lachen!

Tot slot een schaaltje fruit. Ik had stukjes aardbei en meloen bij elkaar gedaan en een dag later hetzelfde gemaakt, maar dan met banaan en mineola. Lekker en gezond! Ik eet de laatste tijd enorm veel fruit en geniet er intens van. Vooral aardbeien eet ik ongeveer een kilo per week.

zondag 2 juni

Tot slot een foto van vandaag. We zitten inmiddels al in juni en ondanks dat het weer nog niet héél erg zomers aanvoelt, had ik wel zin in een zomers drankje. Waarom € 3 of meer uitgeven aan een smoothie in een winkel als je het ook zelf kunt maken. Met de overload aan aardbeien die ik in huis had, maakte ik een heerlijke smoothie in combinatie met vers sinaasappelsap die ik onlangs bij HEMA kocht.

En ja, dat is versgeperst, maar dan in een fles. Even in de koelkast, doorroeren en genieten maar! Jammer dat zo’n glas zo snel leeg is, maar ik heb genoeg aardbeien en sap, dus misschien maak ik er vanavond of morgen nog wel één en varieer ik dan nog met wat ander fruit.

Lekkere smoothie gemaakt