Ondanks dat ik dacht dat ik afgelopen week maar een paar foto’s had gemaakt, bleek dat mee te vallen. Sinds ik m’n nieuwe camera heb, is er een duidelijke verandering gaande: Ik maak opeens minder foto’s met de iPhone en vooral mooie foto’s laat ik over aan de Canon. Op een verschil in megapixels na, schoot ik met m’n oude camera hetzelfde soort plaatjes als met m’n iPhone (qua scherptediepte, kleur-helderheid etc), dus gebruikte ik daar liever mijn iPhone voor. Tot nu dus…

10 juni

Maandag ontdekte ik ‘t uitzicht vanaf de stadswal die ik eergisteren noemde. Maandag moest je overigens door de rimboe om bovenop te kunnen komen. Het gras stond al gauw anderhalve meter hoog. Mijn camera op statief kwam er maar net bovenuit. Op de tweede foto zie je mijn staartje, die toch inmiddels al aardig gegroeid is. De tijd dat er amper een elastiekje om kon, is voorbij. Ik had hier ook net mijn nieuwe zilverkleurige hair-cuff in, die ik bij H&M had besteld.

11 juni

Op de één of andere manier heb ik in een week tijd vaak één dag dat ik veel meer foto’s maak dan de overige dagen. De eerste drie maakte ik tijdens het wandelen met Bas. Op foto 1 zie je een grappige zebraprint fietstas die me opviel. Ik heb de grootst mogelijke hekel aan fietstassen omdat ze lomp en gezichtsbepalend zijn en ik op mijn sportieve fiets nooit van die dingen wil hebben, maar ik hou wel van zebraprintjes, dus wilde er op z’n minst even een foto van maken.

Vervolgens een iets minder charmant tafereeltje. Een display van een eettentje midden op een toch al smalle stoep naast een drukke weg en dan ook nog dat brommertje ernaast midden op het fietspad. Zowel voetgangers als fietsers worden op deze manier gedwongen de weg op te gaan en dat kan best nog eens voor ongelukken zorgen. De gemeente haakte ook gelijk in op de op Twitter geplaatste foto en ze gaan erachteraan. Mooi zo! Dit kan écht niet!

Vervolgens weer eens een foto van de Lingehaven. Nu ik de kwaliteit van mijn nieuwe camera gewend ben, vind ik dit eigenlijk niks bijzonders, maar het is wel in de stijl van een oude ansichtkaart en dat geeft de foto toch een bepaalde charme. Ernaast een foto van een foto. Deze had ik voor Vaderdag laten drukken bij Profotonet.

Tot slot een foto van Bas die op z’n achterpoten door de schutting heen staat te kijken en één van een hele stoet wandelaars van de Avondvierdaagse hier in de stad. Ik dacht dat die al lang en breed geweest was, maar blijkbaar niet. Ik kwam ze tegen tijdens een tweede wandeling met Bas en later moest ik er ook nog een paar keer langs toen ik m’n fietsrondje ging doen.

12 juni

Woensdag was ik bij de Aldi geweest omdat ze onder meer vetplantjes in de folder hadden staan. Mijn vetplantjes waren uitgedroogd dus wilde ik nieuwe. Gelijk ook nog iets anders gekocht wat ik er erg leuk en kleurrijk uit vond zien.

Dit plantje heet Celosia, in het Nederlands ook bekend als Hanenkam. Ik heb ze gelijk in potjes gedaan en de hanger met de vetplant-potjes verplaatst naar een plek waar ze ook water krijgen als het regent. Inmiddels staat er ook een Solanum-boompje, dus ik heb weer een gezellig terras!

13 juni

Van donderdag maar één foto, die ik wederom maakte tijdens het wandelen. Als je de Weekly Snaps terug leest, zou je bijna denken dat mijn dagen voornamelijk bestaan uit wandelen en fietsen, maar soms lijkt het daar inderdaad wel op. Zeker nu het weer wat beter is, loop ik al gauw 10 km op een dag en zelfs als ik van plan ben een klein rondje te doen, ben ik eenmaal thuis, vaak alweer zon 4 km verder. Dit dekbed spotte ik dus onderweg, met New York skyline.

Grappig dekbed

14 juni

Een drietal fotootjes op een rij, Vrijdag ging ik met Bas naar Leerdam voor een oogmeting en een beetje rondwandelen. Misschien schrijf ik morgen nog wel iets meer over deze middag. De foto links maakte ik op het station. De volgende twee maakte ik tijdens een fietsrondje ‘s avonds.

De eerste is gemaakt op de Merwedebrug, ik vond de wolken zo mooi, de tweeluik maakte ik deels op de dijk in Sleeuwijk en deels tijdens ‘t rijden op de brug. Ik ben blij dat het fietsen weer wat beter gaat, zonder dat ik telkens pijn in benen en rug heb.

15 juni

De laatste twee foto’s zijn van gisteren. Ik was bij m’n vader geweest, alvast voor Vaderdag en kwam vervolgens met een grote plant (Solanum) thuis. Was aardig slepen, van de pont naar huis, maar het lukte en hij staat mooi! De tweede is er één van mij, ik kon niet slapen.