Gisteren is er, bij hoge uitzondering, geen blogpost verschenen. De dag ervoor niets voorbereid en gisteren had ik het onverwachts erg druk (met leuke dingen), waardoor ik amper thuis ben geweest en ook niet heb kunnen schrijven.

En om gauw nog om vijf minuten voor twaalf een lullig artikeltje online te zetten om maar wat te publiceren, vind ik ook zo wat. Als goedmakertje vandaag een Weekly Snaps met extra veel foto’s! Zoals gewoonlijk kun je alle foto’s ook aanklikken om ze groter te bekijken, maar dat is geen nieuws meer lijkt me.

16 juni

Zestien juni viel niet op maandag, maar ik stop er een foto bij die ik vorige week zondag maakte, al nadat de Weekly Snaps gepubliceerd was. Ik begin het tuinieren zachtjes aan steeds meer in de vingers te krijgen en, niet onbelangrijk, krijg ik er ook steeds meer plezier in. Zondag vond ik het tijd om mijn buxusjes eens te snoeien.

Dit was pas de tweede keer. De eerste keer deed ik dat met de keukenschaar, maar nadat ik een tijdje terug een heggenschaar van m’n vader heb gekregen, blijkt dat veel fijner te werken, omdat je daar in één keer grote oppervlakken mee op dezelfde lengte kunt krijgen. Vroeger wilde ik graag kapster worden, wat niet kon vanwege m’n slechte ogen, nu kan ik alsnog knippen. :-)

Buxus knippen

17 juni

Maandag was het heerlijk weer en ik heb me prima vermaakt met onder meer wandelen en wat andere dingen. Allereerst natuurlijk de wandeling met Bas, waarbij we een trap ontdekten die de stadswal afliep. Volgens mij is ie er nog maar sinds kort.

Op de tweede foto zie je hoe het er daar onder uit ziet. Helaas was er geen fatsoenlijk pad terug en moesten we recht tegen een steile wand met gladde keien op klimmen die je op foto vier ziet. En dan ben je bijna bovenaan en kijk je over het randje loodrecht naar beneden het water in, wat meters onder me lag.

Op de eerste foto zie je ook een steil wandje, wat aan de achterkant ligt van wat ik inmiddels tot ‘Mount Stardust’ heb omgedoopt. Dat heeft even uitleg nodig. Ik ontdekte pas een mooie plek om te fotograferen, bovenop een verhoogd stuk op de stadswal. Mooi uitzicht gegarandeerd. De eerste keer dat ik er kwam, moest ik door anderhalve meter hoog gras en gebruikte ik mijn statief als prikstok. Inmiddels is het gras gemaaid en kun je er ook heerlijk zitten.

De naam Mount Stardust is ontstaan door een misverstand. Iemand reageerde op een tweet met hashtag #stardust. Ik dacht dat hij het over m’n nieuw verworven plekkie had, terwijl het ging over de NASA Stardust missie, een ruimteschip met microchips aan boord waar meer dan 100.000 namen op stonden.

Mijn naam staat daar ook tussen. Deze heeft 7 jaar door de ruimte gezweefd met de chips aan boord. Ik had dat toevallig pas verteld. Omdat ik het grappig vond, doopte ik mijn nieuwe plekje gelijk Mount Stardust. Het heeft wel iets. Zeker omdat ik daar tot nu toe vooral ben geweest wanneer het al donker was, is het wel passend. En een béétje berg is het ook wel. :-)

‘s Middags vond ik het tijd om eindelijk die twee vuilniszakken weg te brengen naar de Kringloop. Ze stonden al veel te lang het beeld op mijn slaapkamer te bepalen, dus was het nu hoogste tijd.

Meteen ook nog post weggebracht die je aan de zijkant ziet zitten. Bij de Kringloop ook nog wat rondgesnuffeld en een opengewerkt metalen vierkant gekocht wat je bijvoorbeeld om een plant of om een kaars heen kan zetten en een lange zilverkleurige schakelketting.

‘s Avonds was ik het geknoei met m’n lekke tuinslang meer dan zat en ben ik met m’n fietskar naar GAMMA gereden om een slangenwagen aan te schaffen. Ik had geluk, er was er één van Gardena voor € 30, inclusief 20 meter tuinslang en koppelstukken.

Gelijk afgerekend, thuis in elkaar gezet (het was een bouwpakketje) en in gebruik genomen. Wat een verademing! Om de avond goed af te sluiten nog even op ‘Mount Stardust’ gezeten met Bas en tot slot met een glaasje Quarenta y Tres nagenoten van een actieve en productieve dag!

18 juni

Dinsdag moest ik naar Wijk en Aalburg voor tandartsbezoek. Dit keer ging ik met de bus. Duurt veel langer dan met de taxi, maar kost evenveel en daarbij heb ik geen last van een beperkt kilometerbudget. Was op zich nog best leuk ook, wel bloedheet!

Op foto 2 lag ik in de tandartsstoel, je ziet: Zelfs dan maak ik nog foto’s :-) Op wat tandsteen na, was alles zoals gewoonlijk weer dik in orde, dus met een kleine 10 minuten stond ik weer buiten.

‘s Avonds weer naar GAMMA, omdat ik extra koppelstukken nodig had voor het slangetje wat van mijn nieuwe slangenwagen naar de kraan liep. Die heb ik gemaakt van mijn oude slang, maar de koppelstukken die daar aan zaten lekten zo hard dat ze aan vervanging toe waren. Bas mocht ook mee en is een echte fan van GAMMA.

Hij wil als het even kan alle paden zien, snuffelt tussen schroefjes en hardhouten planken en had nu de plantenvoeding ontdekt. Dankzij hem heb ik overigens een goedkoop flesje eigen merk plantenvoeding kunnen scoren in plaats van de te dure Pokon :-) Tot slot een collage met foto’s die ik ‘s avonds maakte. Het was een heerlijke avond en ik had buiten kaarsjes aangestoken.

19 juni

Woensdag was het opnieuw zinderend warm en ons wandelingetje werd kort, deze keer. Bas had last van de warmte en ik heb hem tot drie keer over m’n schouder moeten leggen om hem een stuk te dragen. Op de terugweg een poosje gezeten op de andere nieuw ontdekte plek: een bankje bij een druk kruispunt in de binnenstad, waar m’n iPhone ook een wifi signaal oppikt.

Ertegenover waren ze met een hoogwerker bezig met een hogedrukspuit. Je voelde de spetters aan het eind van het straatje om de hoek, waar we doorheen liepen op weg naar het bankje. Best wel lekker eigenlijk, een beetje verfrissing met die warmte! Ik dacht eerst dat er misschien brand was geweest, maar ik denk dat ze de muren aan het reinigen waren of zo.

Werk in uitvoering

20 juni

Een volle dag. Rond half 12 ging ik met Bas naar Dordrecht. Ik moest bij DigiMaxx zijn, waar ik m’n fotocamera heb gekocht en omdat ik verder geen plannen had om te shoppen, kon hij best even mee. Ondanks dat ik van plan was snel heen en weer te gaan, werd het best leuk.

Omdat het erg warm was, zijn we op een terrasje neergestreken, waar ik voor Bas een bak water vroeg en zelf iets te drinken en een hapje bestelde. Dat zie je op de eerste foto. Op de tweede zie je de bovenkant van het tafeltje waar ik aan zat. Ik vond de print erg grappig, net of je er doorheen kon kijken, wat dus niet zo was. De foto van Bas in de trein maakte ik op de terugweg.

Ik wilde op tijd thuis zijn, omdat ik de pakketbezorger verwachtte en ik had een cadeautje voor hem! Nadat ik te weten was gekomen dat je Coca-Cola flesjes met naam in de winkel kunt kopen, ben ik op zoek gegaan naar één met zijn naam en vond ‘m snel.

Die foto maakte ik overigens met m’n spiegelreflex. ‘s Middags kocht ik ook deze bandana’s voor Bas met ‘Hot Dog’ en ‘Verboden te voeren’. Tot slot ging ik fietsen om een uur of 10. Heerlijk zacht was het nog buiten!

21 juni

Op de linkse foto zie je m’n nieuwe armbandje, wat ik dinsdag samen met een leuk bloesje had gekocht bij een winkel in Wijk en Aalburg. Dat felle blauw vind ik erg leuk tegenwoordig! Op de foto ernaast zit ik in m’n computerstoel met m’n koptelefoon op. Ik vind het zo nu en dan heerlijk om een paar uur met dat ding op muziek te luisteren. Het klinkt mooier dan door de speakers.

22 juni

Volgens mij veruit de meeste foto’s van gisteren, maar dat was ook de drukste dag van de week. Eerst te lang uitgeslapen, vervolgens m’n ochtendritueel afgewerkt en bij windkracht 4 en in de stromende regen naar de Merwedebrug gefietst, waar één of ander gevaarte zou passeren.

Dat zie je op de tweede foto. Volgens mij moet het een drijvend hotel voorstellen en er zit ook een helideck op. Op de eerste foto trouwens mijn outfit: Twee items die ik lang niet gedragen, gecombineerd met een nieuw shirtje van Vero Moda. Ik vind die kleur zo leuk tegenwoordig!

Vervolgens met de fietskar naar ALDI, omdat ze planten in de aanbieding hadden en ik wilde nog wat planten om m’n collectie compleet te maken. Ik heb een roosje en twee andere waarvan ik de naam niet weet. Eén met gele bloemen en één met langwerpige blauwpaarse ‘staarten’. Thuis gelijk omgepot, water en voeding gegeven en op de foto gezet. Het ziet er leuk uit!

‘s Middags voor de tweede keer naar Star Trek Into Darkness. Over de eerste keer las je hier al. Ondanks dat ik in een kleinere zaal zat (met kleiner scherm) en ik de ondertiteling niet kon lezen, zat ik meer in de film dan de vorige keer en zag ik dingen die ik me eerder niet opvielen.

Uiteraard ook weer volop genieten van Chris Pine in 3D, wat toch ook wel één van de redenen is dat ik zo gek ben op die film, al blijft ie sowieso van begin tot eind spannend. Grappig is dat ik inmiddels op Twitter gevolgd word door diverse ‘Trekkies’ (universele benaming voor Star Trek fans), dadelijk hoor ik ook nog bij de club.

Na de film onverwacht nog een leuk uitje: In de pauze belde Martin of ik zin had om een stukje met de motor te toeren. Aangezien ik dit jaar nog geen enkele keer heb gereden, wilde ik dat maar al te graag. We hebben een leuk rondje gereden met mooie uitzichten, maar ook stukken waar je flink snelheid kon maken.

In Nieuwpoort bij Eetcafé de Dam een hapje gegeten en daarna terug naar Gorkum, onder het genot van een prachtige sky-on-fire avondlucht. De laatste vijf foto’s maakte ik allemaal tijdens het motorritje. Zelf vind ik vooral de onderste drie gaaf. Tot zover een drukke en leuke week met aardig wat foto’s.

Heb jij nog wat leuks meegemaakt?