Ik kwam onlangs in een boek de term schoplijst tegen. Ik had er nooit van gehoord (het is niet voor niks fictie) en zelfs Google weet er niet echt raad mee. Toch vond ik het wel wat hebben, nu eens geen wishlist of bucket list, maar juist een lijstje met dingen waar je een enorme hekel aan hebt! Zoiets kan best opluchten tenslotte!

Dus, recalcitrant en tegendraads als ik kan zijn, schiep ik er een waar genoegen in om een eigen schoplijst samen te stellen en deze te posten. Van woorden die ik niet uit kan staan tot voorwerpen.

Enige voorwaarde was, dat het niet voor de hand liggende dingen zouden zijn, zoals bijvoorbeeld, muggen, blaren op je voeten of zweetgeurtjes. Het is natuurlijk allemaal wel met een korrel zout te nemen, maar het leek me grappig om zoiets te doen.

Woorden

 • collegaatje(s)
 • stash
 • toedels
 • kleertjes (bij volwassenen)
 • toppertje
 • een stukje <vul in>
 • meis / meid
 • socializen
 • mobi (in plaats van mobiele telefoon of mobiel)
 • Euri (in plaats van Euro’s)
 • chickies (meest denigrerende term ooit voor vrouwen/meisjes)
 • zakenman (ik weet niet waarom, maar ik haat dat woord)
 • enig (als in ééééénig meid)
 • ecru

Merken

 • Mercedes
 • Ecco
 • Crocs
 • Markant (huismerk wat ze in sommige supermarkten verkopen)

Kleuren

 • bruin
 • oranje
 • pasteltinten
 • geelbeige

En verder…

 • baarden
 • Celine t-shirts
 • witte leggings
 • zegelringen

Nog een beschaafde lijst toch? Ik moet zeggen dat ik later nog wat dingen bedacht had, maar vergat ze op te schrijven. Het werd te langdradig om bij elk ding of woord een uitleg te schrijven en bij sommige dingen en met name de woorden, kan ik niet omschrijven waarom ik er kippenvel van krijg, dus dat zou sowieso lastig worden.

Wat staat er op jouw schoplijst?