Ik kwam onlangs in een roman, waarvan me de naam inmiddels is ontschoten, de term schoplijst tegen. Ik had er nog nooit van gehoord (maar het is niet voor niks fictie) en zelfs Google weet er niet echt raad mee. Toch vond ik het wel wat hebben, nu eens geen wishlist, bucketlist of andersoortige ik-wil-lijst, maar nou eens een lijst met dingen waar je de pest aan hebt!

Dus, recalcitrant en tegendraads als ik kan zijn, schiep ik er een waar genoegen in om een eigen schoplijst samen te stellen en deze te laten zien. Van woorden die ik niet uit kan staan tot voorwerpen. Enige voorwaarde was, dat het niet voor de hand liggende dingen zouden zijn, zoals bijvoorbeeld, muggen, blaren op je voeten of zweetgeurtjes. Het is natuurlijk allemaal wel met een flinke korrel zout te nemen, maar het leek me wel eens grappig om zoiets te doen.

Woorden

 • collegaatje(s)
 • stash
 • toedels
 • kleertjes (bij volwassenen)
 • toppertje
 • een stukje <vul in>
 • meis / meid
 • socializen
 • mobi (in plaats van mobiele telefoon of mobiel)
 • Euri (in plaats van Euro’s)
 • chickies (meest denigrerende term ooit voor vrouwen/meisjes)
 • zakenman (ik weet niet waarom, maar ik haat dat woord)
 • enig (als in ééééénig meid)
 • ecru

Merken

 • Mercedes
 • Ecco
 • Crocs
 • Markant (thuismerk wat ze in sommige supermarkten hebben. niet te vreten!)
 • Harley Davidson (How could I forget…)

Kleuren

 • bruin
 • oranje
 • pasteltinten (zoals lila, zalmkleur, babyroze / babyblauw, paasgeel)
 • geelbeige

En verder…

 • baarden (maakt mannen minstens tien jaar ouder)
 • Celine t-shirts
 • witte leggings
 • zegelringen

Nog een beschaafde lijst toch? Ik moet zeggen dat ik later nog wat dingen bedacht had, maar vergat ze op te schrijven en dus ben ik ze weer vergeten. Het werd te langdradig om bij elk ding of woord een uitleg te schrijven en bij sommige dingen en met name de woorden, kan ik niet omschrijven waarom ik er kippenvel van krijg, dus dat zou sowieso lastig worden.

Wat staat er op jouw schoplijst?