Deze lantaarn fotografeerde ik dinsdag. Het was zwaarbewolkt en door de grauwe lucht in combinatie met de karakteristieke lantaarn, koos ik voor zwart-wit, zodat details en contrasten meer tot hun recht zouden komen.

Door de vorm, moest ik denken aan hoop en liefde. Hoop vanwege de ankervorm van het deel met de omhoog gebogen pootjes, liefde door de beugeltjes onder de glazen kap, die de lijnen van een hart lijken te vormen en versmelten met de delen die het glas op zijn plek houden..

Lantaarn onder de wolken

De combinatie van liefde, hoop en licht vind ik ook mooi. Licht en hoop in donkere dagen, liefde wanneer je dat ‘t hardst nodig hebt. Nadat ik gister het trieste nieuws te horen kreeg over het plotselinge overlijden van mijn gerespecteerde huisarts, de heer Griffioen, wilde ik deze foto opdragen aan hem en de nabestaanden.

Als dank voor de jarenlange goede zorgen, fijne gesprekken, het engelengeduld en niet te vergeten zijn droge humor. Ondanks dat ik ‘m niet privé kende, ben ik toch best ontdaan door dit nieuws. Daardoor leek het me een mooi gebaar om deze fotopost een speciale betekenis mee te geven. May the light guide you home…