Soms ontstaat een idee in m’n hoofd wat ik zó graag uit wil voeren dat ik bijna niet kan wachten en bijna letterlijk sta te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan. Onlangs was ‘t weer zover. Ik volg al een tijdje het Instagram account van bikershot en vond zijn foto’s zo mooi en stoer, dat ik erdoor geïnspireerd raakte om zelf ook foto’s in die stijl te maken.

Ik wist een vriend te strikken die wel wilde poseren en gistermiddag was ‘t zover. Ik had al precies bedacht waar ik heen wilde (de enorme parkeerplaats bij de evenementenhal in Gorinchem) en had zelfs al complete plaatjes in m’n hoofd van hoe bepaalde shots eruit moesten komen te zien.

Waar ik in het verleden vaak moeite had om aparte en originele invalshoeken en perspectieven te bedenken voor composities, kwam het ene na het andere idee in me op en fotografeerde ik vooral vanuit beelden die al in mijn hoofd ontstaan waren. Heel erg op gevoel dus.

Ik heb er bewust voor gekozen om de serie in zwart-wit te fotograferen. Ik wilde een mysterieuze en rokerige sfeer neerzetten. Foto’s waar een bepaalde spanning in zit, iets ongrijpbaars. Ik vind zelf dat ik er aardig in geslaagd ben om dat eruit te laten komen. In de collage zie je een aantal uitsneden van een paar van de shots.

Wat vind jij van deze stijl?