Zoals wel meer bloggers, houd ik een lijstje bij met dingen waar ik nog over wil schrijven. Daar ben ik overigens pas een half jaar geleden mee begonnen, maar het werkt. Het idee dat ik nog dingen heb om over te schrijven, voordat de inspiratie op is. Maar sommige dingen vereisen meer werk en blijven dan ook weer langer op het lijstje staan, zoals dit artikel!

Het leek me leuk om je een kijkje te geven in mijn verzameling haar-accessoires. Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor spullen andere bloggers hebben (op make-up na dan) en nadat ik pas bij iemand een filmpje zag die haar haar-accessoires liet zien, wilde ik dat ook. Niet als filmpje, maar met foto’s. Aangezien dat best veel werk is, heb ik het even voor me uit geschoven.

Ondanks dat ik normaal bepaald geen strikjesmeisje ben, vind ik haarstrikjes zo nu en dan best leuk. Dit felrode strikje van lakleer heb ik al lang, ik denk dat ik ‘m gekocht heb toen ik de vorige keer langer haar had, alweer een aantal jaar geleden.

Ik vind ‘m nog steeds best geinig, al heb ik ‘m lang niet gebruikt. De tweede kocht ik een paar maanden geleden bij HEMA. Het is een plat strikje van imitatieleer met een verchroomd stukje. Ze zaten per twee aan een kaartje, dus als de ene kapot is, heb ik nog een reserve. Met twee staartjes zie ik mezelf niet echt lopen!

De paarse is ook gekocht in een eerdere lang(er) haar periode, eigenlijk vind ik ‘m nu iets minder leuk dan toen, maar wegdoen is ook zo wat. De tweede is een soort sjaaltje aan een elastiek. Het is van voile en bedrukt met sterretjes. Helemaal mijn ding en ook gekocht bij HEMA.

Weer twee items die ook al wat ouder zijn. Een elastiekje met een kunststof schildje met een soort paarse parelmoer-coating met panterprint. De tweede is een roosje van satijn, die draag ik regelmatig en vind ik nog steeds erg leuk. Het schildje heb ik al een poosje niet gedragen. Ik heb nog maar weinig kleding met paars en ik vind het dan wel leuk als het met mijn outfit matcht.

Dit strikje vind ik geweldig! Hij is van zwart satijn en aan de bovenkant bezet met kleine studs, echt iets voor mij! Het item ernaast is een elastiekje waar koordjes met kleine gekleurde kraaltjes omheen gewonden zitten. Ik dacht eerst dat het misschien meer iets voor kinderen was, maar vond hem zo leuk dat ik ‘m toch heb gekocht. Gister heb ik deze toevallig in gehad. Lekker zomers!

Deze rode roos met kant zit op zo’n clipje wat je inknijpt om open te doen. Ik heb hem gekocht toen ik ging figureren voor Dokter Tinus en in een chique outfit moest verschijnen. Mijn outfit was zwart met rood en deze roos paste daar perfect bij.

De haarkammen heb ik al lang. Voordat m’n haar lang genoeg was om in een staartje te doen, deed ik het na het wassen strak naar achter en zette ik het vast met deze kammen. Op die manier werd het vanzelf al een beetje glad, wat makkelijker was met stijlen. Deze zijn van metaal en ik heb ook nog een paar kunststof haarkammen, maar die glijden snel uit mijn haar.

Een strikje op een speldje en één aan een elastiek. De eerste is een zwart leren strikje op een schuifspeldje, de tweede kocht ik ook bij HEMA en het strikje is van metaal. Grappig genoeg heb ik dezelfde elastiekjes later op Ebay en bij H&M gezien, maar ik was dus al voorzien. Bij HEMA kostte hij volgens mij hetzelfde als bij H&M, de Ebay variant was iets goedkoper.

Het rozenkransje heb ik al vrij lang, ik vind ‘m nog steeds erg leuk en hij staat ook mooi en blijft goed zitten. Het elastiek met spikes heb ik inmiddels een maand of wat en als ik me niet vergis, is deze samen met het metalen strikje erboven, ook voorbij gekomen in een shoplog begin mei.

Het linkse haar-elastiek heb ik ook nog niet zo lang. Ondanks dat ik normaliter eerder naar zwart, grijs of rood grijp, vond ik deze gelijk heel leuk. Het zijn allemaal touwtjes om een elastiek gewonden. Hij is vrij breed, dus ik denk dat ik met het dragen ervan beter nog even kan wachten tot mijn staartje nog iets langer is, maar dan heb ik ‘m in elk geval alvast. De twee sterretjes-strikjes rechts heb ik ook al langere tijd, volgens mij ooit een keer bij Claire’s gekocht.

Zo’n ruitjesding voor in m’n haar zou je misschien niet achter mij gezocht hebben, het zou wat tuttig kunnen lijken, maar toch vind ik het wel vrolijk. Het heeft overigens iets weg van zo’n ouderwetse scrunchie, maar dat is het niet, sowieso is ie een stuk kleiner. De halve haircuff ernaast vind ik nog steeds erg apart, deze kocht ik twee jaar geleden bij Bijou Brigitte, waar ik trouwens de meeste haar-accessoires vandaan heb, omdat ze daar vaak erg leuke items hebben.

Het clipje met strikje met rits-detail kocht ik in mijn alternatieve periode. Het waren twee strikjes, maar één was al snel gesneuveld. Ik moet zeggen dat ik deze al lang niet meer in m’n haar gehad heb, maar ik vind ‘t toch nog wel iets hebben. Het elastiek op de tweede foto heb ik ook nog niet zo lang. Wederom een halve cuff, maar dan van glad metaal. Deze heb ik al heel vaak gedragen.

Van de schuifspeldjes op de foto links heb ik al aardig wat setjes versleten. Op de één of andere manier vind ik dit de meest fijne en stevige schuifjes die ik tot nu toe heb gehad. Er zitten ook studs op. Enig nadeel is dat die van lieverlee loslaten en je een speldje met lijmresten overhoudt.

Vandaar dat ik elke keer nieuwe setjes moet kopen. Opnieuw erop lijmen heb ik ook geprobeerd, maar dat werkt niet echt. Van het strikje op de tweede foto heb ik er twee. Ze zitten op een simpel schuifspeldje en zijn van zwart kant. Gekocht voor 99 cent bij Zeeman.

Sterretjes haarknipjes, hoe grappig! Ik heb deze ook al vrij lang. Ze zijn niet echt heel functioneel omdat ze erg klein zijn en dus weinig houvast aan je haar geven, maar gewoon voor de fun is het best leuk.

Overigens draag ik er dan hooguit één, niet allebei tegelijk. Het clipje op de tweede foto is in dezelfde stijl als de schuifjes op de foto links erboven. Ook hier had ik er twee van, maar na een dag lagen bijna alle studs al van het ene speldje af, dus heb ik die maar weggedaan.

Tot slot de laatste drie. Een grote clip in de vorm van een ster. Deze is al oud, maar ik kan het niet over m’n hart verkrijgen hem weg te doen. Soms gebruik ik ‘m nog wel eens. De zilverkleurige speldjes in de vorm van een veertje vind ik nog steeds erg apart en ze staan heel leuk. Tot slot een eenvoudige metalen haircuff die ik onlangs kocht bij H&M en al heel vaak gedragen heb.

Ik heb ook nog een aardige verzameling haarbanden, maar omdat dit al aardig wat items waren en haarbanden fotograferen lastig is, heb ik die maar achterwege gelaten. In dit artikeltje kun je er een aantal van zien, die ik toen net gekocht had op Ebay. Sowieso draag ik momenteel geen haarbanden omdat mijn haar aan de achterkant daarvoor net op een lastige lengte zit, nog een paar maanden en het kan weer, Tot die tijd vermaak ik me wel met fashionable haarelastiekjes!