Een tijdje geleden alweer, ontving ik van energieleverancier Eneco een mailtje dat ze weer een ‘Dagje Vooruit’ hielden in de dierentuin in Rotterdam. Voor de klanten van dit bedrijf betekende dat gratis kaartjes voor Diergaarde Blijdorp. Ondanks dat ik er 2 jaar geleden nog geweest ben, wilde ik nog wel een keer gaan kijken. Dit keer nam ik m’n moeder mee.

Ondanks de warmte was het nog redelijk uit te houden, vooral de vele bomen en struiken gaven wel wat verkoeling. Ondanks dat we er pas rond half 5 waren, was het enorm druk op de weg en waren er meer mensen op het idee gekomen om niet gelijk om drie uur al aan de poorten van de dierentuin te staan.

Op deze Eneco-dag was de dierentuin namelijk geopend van 15:00 tot 22:00 uur. Behalve de dieren zelf, waren er ook diverse Eneco-stands waar je spelletjes kon doen, dingen raden en meer energiegerelateerde dingen.

Kinderen bij de wind simulator

Neushoorn

Mijn interesse ging vooral uit naar de leeuwen en tijgers, olifanten, zebra’s en giraffes. Al het kleine spul heb ik niet zoveel mee, omdat deze lastiger te zien zijn voor mij. Ik heb ook diverse foto’s gemaakt en ondanks dat ik m’n ‘grote’ lens had meegenomen, deze uiteindelijk niet gebruikt. Ik vind het niet prettig om buiten lenzen te wisselen en het ging op zich prima met mijn 18-135 lens. De foto van de neushoorn links, vind ik zelf de mooiste uit de hele serie.

Helaas hadden veel dieren ook last van de warmte en lagen of hingen er maar een beetje bij. Dat is voor de foto’s ook niet leuk, dus zijn er uiteindelijk, maar zo’n 40 afbeeldingen overgebleven, nog steeds genoeg, maar ik vind de foto’s zelf eigenlijk redelijk middelmatig. Ik was denk ik ook te haastig en nam niet echt de tijd om ergens goed voor te gaan staan.

Mede ook omdat ik niet alleen was en het behoorlijk druk was en je een ander ook een beetje zicht gunt. Tussendoor hebben we overigens ook nog wat gegeten op het park en rond een uur of acht à half 9 was ik weer thuis. Stiekem toch wel moe na uren slenteren in de hitte.