Ik bedacht me pas dat ik niet weet wanneer ik voor het laatst schoenen heb gekocht. Dat moet al gauw een jaar of langer geleden zijn, of ik heb iets over het hoofd gezien. Maar toch, best knap, zeker gezien het feit dat ik in de afgelopen maanden maar liefst drie paar van mijn favoriete schoenen in de vuilnisbak kon deponeren, omdat ze echt kapot gelopen waren.

Het punt is dat ik gewoon te veel loop. Niet dat ik van plan ben daar iets aan te gaan veranderen. Lopen, bewegen is goed voor een mens en zolang het fietsen nog niet echt wil lukken (ik kom steevast thuis met een enorm pijnlijke rug), loop ik des te meer. Vaak wel tien kilometer of meer op een dag en dan heb ik het dus niet over een slakkentempo, maar lekker stevig doorwandelen.

Na zoveel kapotte schoenen, vond ik het tijd om iets nieuws aan te schaffen. De dingen die kapot zijn gegaan zijn vooral laarzen, maar daar is het in de zomer te warm voor en sowieso kan ik nu ook niet aan nieuwe laarzen komen, tenzij ik iets heel duurs bestel via internet, dan is alles te koop. Ik richtte mijn pijlen op een paar hoge sneakers en ik vond ze al snel bij Scapino.

Sneakers van Clash

Echt suède, mooie dikke zool en een ster op de zijkant. Ze hadden ‘m in zwart en blauw. Omdat ik beide kleuren erg leuk vond en Scapino momenteel een actie heeft waarbij het tweede item (met label) € 1 kost, was de keuze niet moeilijk! Inmiddels dus de gelukkige eigenaar van een paar blue suede shoes en dus ook de zwarte. Meestal grijp ik naar zwart, maar ik moet van mezelf meer kleur kopen en blauw is goed te combineren.

Nieuwe schoenen van Scapino

Blij als ik was, gelijk de zwarte maar aangetrokken. Ik draag ze vandaag in combinatie met een zwarte lederlook legging en een felrood losvallend shirt met een lang zwart hemdje eronder. Ze lopen echt ontzettend lekker en gek genoeg zijn ze ook heel licht.

Ik heb van Vans een paar schoenen met een soortgelijk model, maar die zijn best zwaar. Lichte schoenen vind ik veel prettiger dragen, dan heb je niet zo het gevoel dat je loopt te klossen. :-) De sneakers zijn van het merk Clash en kosten € 39.95, wat zeker niet te duur is voor schoenen van echt leer. Het tweede paar had ik dus voor een euro. Niet gek toch?