Wederom een #POTD op dinsdag. Ik denk dat je inmiddels wel kunt stellen dat dit in het vervolg dé dag is voor de Photo of The Day. Een prima dag ook, omdat ik in de eerste dagen van de week meestal de minste inspiratie heb voor het schrijven van artikelen.

Voorwaarde is wel dat ik een geschikte foto voorhanden heb, uitstapjes naar oudere foto’s als die van vorige week waren wat mij betreft eenmalig, maar ik neem aan dat dat wel gaat lukken.

Vandaag een foto van één van mijn katten, namelijk Molly. Het is me eindelijk gelukt eens een paar mooie foto’s van haar te schieten. Molly lijkt namelijk erg op het vrouwtje en wil liever niet op de foto staan. Zodra ik met een camera aan kom zetten vlucht ze weg of draait ze haar kopje van me af. Sowieso gaan de luiken direct dicht, waardoor een eventuele foto gelijk minder mooi is, omdat de ogen van de kat nu eenmaal het meest sprekende deel van het hele beestje zijn.

Dit keer is het me dus wel gelukt. Ik heb de foto achteraf zodanig bewerkt dat op de groene ogen na, alle kleur aan de foto onttrokken is. Daar was overigens weinig voor nodig omdat, op een paar crèmekleurige vlakken na, het meeste al in zwart-wit was. Molly is zelf tenslotte zwart en het gestippelde mandje waar ze hier in ligt, is ook zwart.

Molly in zwart-wit