Op verzoek van trouwe bezoeker BertJ, vandaag een iets oudere afbeelding als #POTD. Hiermee overtreed ik overigens twee regels, namelijk dat het geen recente foto is en ook niet met m’n gewone camera gemaakt, maar met de iPhone in combinatie met macrolensje. Maar what the hell, regels zijn er om te breken en ik heb ze nogal zelf bedacht :-)

Dat is ‘m dus. Om precies te zijn dateert ie van augustus 2012, zoals je kunt zien in de tooltip,. Ik had toen net zo’n setje iPhone lensjes gekocht en natuurlijk moest daar mee geëxperimenteerd worden. De foto in kwestie staat ook in Weekly Snaps week 34 van 2012. Het oog wat je ziet is die van mij. Mijn ogen zijn lastig te fotograferen, omdat de pupil non-stop beweegt vanwege de nystagmus. De donkere ring om de iris die ik ook heb, is op de foto helaas niet echt zichtbaar.

Close-up van mijn oog

Nu ik ook een macrolens voor de spiegelreflex heb, wil ik daar hetzelfde nog eens mee proberen. Het was destijds behoorlijk lastig om een goeie shot te maken van m’n eigen oog, terwijl ik niet zag wat ik fotografeerde, maar ik ga het toch proberen. De kwaliteit van de Canon is stukken beter dan die van de iPhone en als dit resultaat al best goed was, wil ik wel eens zien wat er met de camera uit komt.

Tot zover dus een wat alternatieve POTD, wat overigens wel erg goed uitkwam, omdat ik me al twee dagen niet echt top voel door een zeer pijnlijke nek en ik ook nog geen inspiratie had voor een ander artikeltje voor vandaag! Goeie tip dus, Bert! En over tips gesproken… Fotografie-minnende bezoekers: Houd de site goed in de gaten, want deze week komt er een erg leuke fotografie-gerelateerde winactie online met bijbehorende wedstrijd. It’s gonna be fun!