Ik heb weer een leuke tag gevonden die ik vandaag ga uitwerken. Deze keer één met een aantal uiteenlopende vragen. De naam die de tag vrijwel altijd meekrijgt op blogs is Random Questions, maar zoals je weet ben ik fan van originaliteit, dus heb ik er een eigen draai aan gegeven.

Randomness vind ik overigens ook een mooi woord. Ik ontwikkel de laatste tijd een voorliefde voor aparte Engelse woorden. Eergisteren ook weer een juweeltje ontdekt, namelijk het woord kindred, welke ik op Twitter spontaan bombardeerde tot #wotd, oftewel Word of the Day.

Hoe was je als baby? Rustig of juist niet?

Twee weken geleden schreef ik een zelfbedachte tag over hoe ik was als kleintje en daar heb ik een dergelijke vraag ook beantwoord. Volgens m’n moeder was ik een normale baby, dus ik denk ook rustig. Ik ben nooit een ADHD-type geweest, altijd rustig en weloverwogen, dus ik kan me niet voorstellen dat ik als baby de hele dag rond stuiterde, al was ik wel een klein slopertje.

Wat staat er op nummer 1 in iTunes?

Aangezien iTunes niet met hitlijsten werkt maar met ratings uiteenlopend van één tot vijf sterren, denk ik dat ik maar iets kies waar ik momenteel vaak naar luister. Ik heb namelijk minstens 200 nummers die een vijfsterren-beoordeling van me hebben gekregen en voordat ik die allemaal opgenoemd heb, zijn we wel even verder!

De nummers waar ik nu het meest naar luister zijn er eigenlijk twee: ‘Beyond’ van Daft Punk, die ik bij toeval ontdekte en het enige liedje wat acteur Chris Pine (daar hebben we ‘m weer) ooit gezongen heeft.

Dat komt uit de film Small Town Saturday Night, waarin hij een countryzanger speelt. Stiekem toch een derde favoriet, die gaat naar ‘Hoe’ van Miss Montreal en Nielson. Niet te geloven dat ik het in het begin zo’n lullig nummer vond. Dingen veranderen soms. 🙂

Favoriete winkel voor impulsaankopen?

In eerste instantie zou ik Kruidvat zeggen, omdat ik daar nogal eens aan make-up impuls-aankopen deed, maar sinds ik heb besloten dat ik genoeg make-up heb en dat ik het toch nooit opmaak voordat de uiterste houdbaarheidsdatum is verstreken, doe ik dat niet meer. Misschien dan nog eerder Xenos, daar kom ik niet elke week, maar ze hebben er van die leuke spulletjes en vaak ook aparte en lekkere etenswaren. Ik ga daar bijna nooit met lege handen weg.

Catrice Absolute Nude palette

Huidige favoriete make-up product?

Dat is m‘n Absolute Nude paletje van Catrice. Ik wilde deze al langer en heb ‘m anderhalve maand geleden eindelijk gescoord in Dordrecht. De kleuren zijn perfect voor mij, doordat ze geen gele ondertoon hebben en ideaal voor dagelijks gebruik zijn. Met dit palet kan ik snel werken zonder foutjes te maken. Ik schreef begin vorige week al, dat ik op make-up gebied soms gemakzuchtig ben. Het palet is ook voorbij gekomen in het Current Favorites artikel.

Huidige favoriete parfum?

Ik doe niet zo aan favoriete parfums. Ik heb er vier en die zijn allemaal van Playboy en allemaal favoriet, dus daar maak ik niet echt onderscheid in. Het is wel zo dat ik het ene geurtje eerder gebruik bij een speciale gelegenheid dan de andere, maar verder boeit het me niet zoveel.

Ik heb trouwens ook nog het Heat parfum van Beyoncé staan, maar die heb ik al zo lang dat ik hem niet meer durf te gebruiken omdat ik bang ben dat ie is gaan stinken. Dat heb ik een keer met een ander, best duur parfum gehad en ik meurde de hele dag naar een soort chemisch, rubberachtig goedje, echt vies!

Favoriet seizoen?

Het voorjaar! De meeste mensen zullen eerder zomer zeggen, maar het voorjaar is het moment waar we eindelijk afscheid kunnen nemen van de winter (als je tenminste niet in Nederland woont of je in het jaar 2013 bevindt) en het seizoen vol beloften. Als de zomer voorbij is, zit je gelijk alweer in de herfst en als het voorjaar voorbij is, kan het in de meeste gevallen alleen nog maar beter worden!

Molen de Hoop in de lente

Welk product heb je als laatste opgemaakt?

Eigenwijs als ik ben, kies ik niet voor een beauty-product, wat waarschijnlijk wel in de lijn der verwachting ligt, maar voor iets anders. Wat ik het laatst opgemaakt heb, is een bakje aardbeien.

Ik eet momenteel een kilo per week en haal ze altijd bij hetzelfde adresje: Een kraam die elke zaterdag in de binnenstad staat. Het is zelfs zo erg dat ik mijn eventuele planning afstem, om aardbeien te kunnen halen. Als ik ze elders koop, kan ik ze hooguit 2 dagen goed houden.

Wat drink je ’s ochtends altijd?

Ik drink ‘s morgens niets. Ik eet yoghurt met fruit en muesli, dat is tenslotte ook vloeibaar. Ik ben geen koffieleut. Mijn Senseo gaat alleen aan als ik visite heb en tegenwoordig zelfs nog vaker voor pakketbezorger R. waar ik al eerder over schreef.

Ikzelf drink pas koffie sinds 2003 en denk dat het daardoor komt dat ik nooit de drang voel om koffie te drinken. Ik drink meestal melk of water en soms een (vers) sapje. Frisdranken en met name cola heb ik twee jaar geleden definitief afgezworen en ik drink inmiddels nog maar 1 of 2 glazen op jaarbasis. Ik mis het totaal niet.

Huidige favoriete YouTuber?

Als ik op YouTube zit, zoek ik meestal gericht. Meestal een liedje, filmpjes van motoren, Chris Pine of filmtrailers en ondanks dat ik wel een aantal YouTubers volg, kijk ik er bijna nooit naar. Vlogs vind ik meestal langdradig en oninteressant als ik eerlijk ben.

Ik lees liever dan dat ik een video kijk. Ik kan een tekst snel scannen of ik het leuk vind, maar een filmpje moet je dan toch afkijken om dat te kunnen beoordelen. Daar heb ik nooit zin in. Ik heb overigens denk ik wel één favoriet en dat is het account van Simon’s Cat, waar ik toevallig op 15 juni ook over schreef.

Welk land wil je graag eens bezoeken?

Ook daar schreef ik al eerder over, in dit en dit artikel. Het antwoord is Ierland. Ik vind het mooi, indrukwekkend. Het straalt kracht, onafhankelijkheid, authenticiteit en een bijzondere cultuur en geschiedenis uit. Dat spreekt me aan. En ik ben een beetje verliefd op de taal.

Welke talen spreek je?

Officieel alleen Nederlands, Engels en een beetje Duits. Maar als ik wil, kan ik van elke taal iets maken. Ik kan me een tijd herinneren dat ik internet af struinde naar serienummers voor software en daarbij kwam ik vaak op Russische of Tsjechische sites, waar je je in een mijnenveld van malware en virussen bevond.

Zonder gebruik van Google Vertalen (die bestond nog niet), wist ik perfect mijn weg te vinden. Kwestie van logisch denken en sterke focus op het bereiken van je doel. Die virussen wist ik ook altijd te ontwijken. Het was een soort spel, het recht van de sterkste, de volhouder.

Welke namen zou je je kinderen geven?

Ik zal nooit kinderen krijgen en ben daar niet rouwig om, maar ik heb wel al jaren een naam in mijn hoofd die ik prachtig vind. Ik heb besloten dat als ik ooit nog een andere hond neem wanneer Bas er niet meer is, ik een pup neem en deze Chaya noem.

Ik heb die naam jaren geleden eens gehoord of gelezen en altijd onthouden. Het is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent ‘adem van leven’. Overigens vind ik ‘m aardig universeel klinken, dus ik zou een reu ook gerust Chaya noemen.

Welke telefoon heb je?

iPhone 4S baby! Een zwarte. Geen besmettelijk wit voor mij. Nog steeds heel gelukkig mee. Ik heb ‘m inmiddels bijna een jaar en alles werkt nog perfect en ziet er perfect uit. Op mijn vorige mobiel, de iPhone 3GS, zat zelfs na twee jaar nog geen krasje. Kwestie van het juiste hoesje en heel zuinig op je spullen zijn. Met deze gaat me dat ook wel lukken denk ik zo.