Deze zondag weer een wat verlate Weekly Snaps, maar gelukkig niet zo laat als vorige week, toen ik voor de tweede dag op het Hippiefestival was en het nog iets van tien graden warmer was.

Vandaag heb ik, zoals ik dat zelf graag noem, een ‘lambaldag’. Gewoon effe niks. Ik heb best een drukke week gehad (wel met leuke dingen overigens) en dan is de zondag een mooie tijd om even bij te komen en vooral bezig zijn met niks doen.

9 juli

Maandag ben ik druk geweest met in huis rommelen. Wat ik heb gedaan weet ik niet eens meer, maar in elk geval van die klusjes die al lang lagen te wachten. Dinsdag ging ik, met mijn vader als chauffeur, fotograferen in Veen.

Ik wilde hier niet nog een apart artikel aan wijden, omdat het thema fotografie de afgelopen week al de overhand had. De foto links is de krib tegenover Woudrichem, waar de nieuwe boompjes aardig vorm beginnen te krijgen.

Krib tegenover Woudrichem

10 juli

Woensdag ging ik, zoals je in dit artikel kon lezen, naar de NASA expo in de Jaarbeurs in Utrecht. Ondanks dat ik de meeste foto’s met mijn Canon heb gemaakt heb ik voor de Weekly Snaps toch wel een paar iPhone plaatje gemaakt. De foto is in de lift, zoals je in de weerspiegeling kunt zien, moest de bovenkant net een sterrenhemel lijken en was dit grote aanplakbiljet te lezen.

De tweede foto heeft iets weg van één van de foto’s uit de post van donderdag, maar ik vond het er gaaf uitzien. En over gaaf gesproken: Ik ben een beetje verliefd op deze auto. Dit is een Audi A3 en ik vind de foto qua compositie en met die zonnevlakken op de straat best vet.

11 juli

Donderdag ben zoals gewoonlijk weer een lange wandeling gaan maken met Bas en ben ik ook buiten bezig geweest en kocht ik weer een nieuwe plant. Inmiddels bestaat de collectie uit 15 verschillende planten, van sommige soorten heb ik er meerdere. De Bougainville op de rechtse foto is nieuw, de pot waar ie in zit ook. Ik vind mijn terras echt supergezellig geworden!

12 juli

Vrijdag had ik ‘s middag een fotoshoot, waarvan je de resultaten in het artikel van gisteren hebt kunnen bekijken. Voordat het zover was, met Bas lekker buiten rond gestruind en weer een poosje op onze ‘berg’ gezeten, waar we heel geïnteresseerd toekeken hoe ze ‘iets’ met de brug aan het doen waren. Dit is de tweede brug, dus gelukkig kan er een stukje verder altijd nog verkeer door, maar er was duidelijk iets mee aan de hand.

Zoals je ziet stonden er drie mannen in werkkleding bij, die allerlei dingen naar elkaar aan het roepen waren op zo’n luide toon dat ik het van bovenaf ook prima kon verstaan. Nu was de afstand ook maar kort natuurlijk, maar toch. Ik vind het op de één of andere manier ook nog steeds een gek gezicht als zo’n brug omhoog staat, een soort zwevend wegdek.

De brug gaat open

13 juli

En dan ineens is er zo’n dag dat ik veel foto’s maak. Al kwam dat ‘s avonds pas op gang. Ik had aanvankelijk niets gepland, totdat m’n moeder voorstelde om bij de pannenkoekenboot te eten. Maar eerst nog even snel de stad in, aardbeien halen. Het was druk en er zat een bandje te spelen. Ze speelden onder meer ‘Wonderwall’ en ‘Sweet home Alabama’.

Vervolgens een snelle outfit-foto, al ging ‘t om de schoenen. Ik schreef onlangs al dat ik twee paar sneakers had gekocht en droeg nu voor ‘t eerst de blauwe. Dit soort foto’s van bovenaf heb ik eigenlijk de pest aan. Zelfs al heb je stokjes van benen, lijken het nog worstenbroodjes. Gelukkig heb ik slanke benen, maar ik vermijd zulke foto’s meestal gewoon liever.

Vervolgens naar Woudrichem, behalve de foto van Bas die lekker relaxed op het bovendek van het pontje ligt, heb ik dit keer eens geen foto van m’n pannenkoek gemaakt. Hij was al een beetje koud aan het worden door het fruit wat erop lag en ik had razende trek, dus wilde zo snel mogelijk eten. :-) Het was in elk geval erg gezellig. Kriekje erbij, lekker buiten op het terras, het goede leven zeg maar. De foto met een beetje water en veel lucht maakte ik vanaf de pont.

Ondanks dat ik het niet van plan was, ‘s avonds ook gaan fietsen en ook weer eens verder dan de 13km rondjes die ik de afgelopen tijd deed. De zin in het fietsen was ik een beetje kwijtgeraakt, doordat ik sinds een tijdje steevast rugpijn krijg.

Gisteravond twee paracetamol genomen en dat leek te helpen. Ik heb de hele tijd wel pijn gevoeld, maar het was te doen. Ik reed nu eens een andere route en ging via Oudendijk over Uppel, een heel klein plekje waar je ‘op weg naar’ eigenlijk nooit door komt, maar zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

De toren is ook te vinden in Uppel, de kerktoren ernaast is de scheve toren in de binnenstad van Gorinchem, die er zo uitziet als je er in het donker langs komt. Ik was van plan om nog even op m’n bergje te gaan zitten, maar halverwege werd ik opeens slaperig en zijn we nog een rondje door de stad gelopen en daarna gauw naar bed.

14 juli

Vervolgens alweer de laatste foto van deze week. Vandaag rustig aan gedaan, tot heel laat geslapen, vervolgens een niet al te lang rondje met Bas gedaan (ik wandel de hele week al einden) en een als ontbijt en lunch in één de inmiddels elke zondag terugkerende croissantjes gebakken. Smoothie met sinaasappel, banaan en aardbei erbij gemaakt en genieten maar. Mooie afsluiter van een prima week. Vol maar leuk! Aankomende week staat er wee van alles op het plan, dat lees je over een week!

Lekker ontbijtje!