Eigenlijk heb ik er een hekel aan, als er weer een week voorbij is. De tijd gaat zo snel! Voor je ‘t weet is het augustus en dan zitten we toch alweer aan de ‘verkeerde kant’ van het jaar. Niet te veel bij nadenken, maar vooral genieten van het heden dus. Van de afgelopen week heb ik een beschaafd aantal foto’s, ondanks dat ik behoorlijk volle dagen achter de rug heb.

14 juli

Toch nog één foto van vorige week zondag die ik graag wil laten zien en dat is deze. Ik had ‘s avonds nog een poosje op een bankje bij het strand gezeten en de lucht was zo mooi dat ik er een foto van wilde maken.

Ik heb er achteraf nog wel een soort kleurenfilter overheen gegooid om het een soort tropisch tintje te geven, ik vind het best een aparte foto. Het simpele Gorkumse strandje lijkt met een beetje verbeelding bijna een locatie op een subtropisch eiland.

Kleurrijk strandje

15 juli

Maandag heb ik volgens mij niet zoveel bijzonders gedaan. Een beetje wandelen en buiten zitten. Op de eerste foto zie je dat ik op allebei mijn benen een blauwe plek heb op exact dezelfde plek, geen idee hoe ik eraan kom.

Ze zijn nu in elk geval bijna weg. Dat langwerpige donkere stuk op m’n rechter scheen zit er overigens al veel langer. Daar heb ik mijn been ooit heel erg open gehaald en dat is altijd een soort kuiltje gebleven waar de huid ook donkerder is.

Vervolgens een foto van Converse-gympen die ik weer opgedoken en gepoetst heb, hier zie je al één schone en de ander moest nog gedaan worden. Aardig verschil toch? Tot slot mijn terras. Ik vind het echt gezellig en zit er nu ook best graag, al wil een boek lezen niet altijd lukken omdat ik buiten toch onrustiger ben dan binnen, doordat ik allerlei geluiden hoor en afgeleid word.

16 juli

Dinsdagmorgen ging ik op de fiets naar Nieuwendijk. Mijn moeder werkt daar als volontair op het politiebureau en ik had al tijden geleden beloofd dat ik eens zou komen kijken. Aanvankelijk wilde ik met de bus, maar die kost geld en fietsen niet. Ondanks dat ‘t behoorlijk warm was, was het best te doen. Ik had wel mijn GPS meegenomen, omdat ik nog niet eerder naar Nieuwendijk was geweest op de fiets. Op de foto ernaast zie je dat ik daar pal naast de A27 reed.

Vervolgens ook nog bij iemand op de koffie geweest waar ik wat heb gedronken en ik had beloofd wat foto’s van zijn autootje te maken. Omdat die nogal smerig was, stonden we niet veel later met z’n tweeën het autootje te wassen in de brandende zon. Tot slot een foto die ik ‘s avonds maakte. Weer bij het strand gaan zitten toen het wat koeler was geworden.

17 juli

Aanvankelijk had ik woensdag naar Zeeland willen gaan, maar dat stelde ik toch uit tot vrijdag. Woensdag heb ik boodschappen gedaan en wat in huis gerommeld. Ook nog even bij Xenos geweest voor een boodschap, waar ik deze wand met klokken zag. Ziet er leuk uit! De Xenos in de stad is onlangs helemaal vernieuwd en dat is een enorme verbetering. De winkel ziet er mooier uit en je hebt ook een beter overzicht.

Klokken bij Xenos

18 juli

Donderdag heb ik een beetje rustig aan gedaan, omdat ik vrijdag een lange dag voor de boeg had en mijn energie daarvoor wilde sparen. Wederom veel buiten geweest (voor iemand die niet snel bruin wordt heb ik toch al een aardig kleurtje op gedaan) en op de foto zie je Micky die helemaal dol is op het mandje wat ik eigenlijk voor Bas heb gekocht en een puzzelboekje, wat ik weer helemaal heb ontdekt, al merk ik wel dat ik er echt weer in moet komen.

20 juli

Mijn verslag van Zeeland heb je gisteren al kunnen lezen, dus daar hoef ik verder niet veel meer over uit te wijden. In dat verslag liet ik ook al een aantal iPhone foto’s zien, maar bij deze nog een paar. Als eerste een zwart-wit foto op het station in Dordrecht, waar we stonden te wachten op de trein naar Goes.

Vervolgens Bas die parmantig op schoot over de weg zit te kijken in de bus richting Zierikzee. Dan een foto van het interieur van de kerk. Ik heb met de Canon ook een soortgelijke foto gemaakt overigens. En tot slot een foto vanuit de bus, terwijl we op de Zeelandbrug reden. Ik kreeg echt spontaan zin om te zwemmen!

20 juli

Ondanks dat zowel Bas als ikzelf gister nog niet helemaal waren bijgekomen van de ruim 10 uur die we onderweg zijn geweest vrijdag, heb ik ‘s avonds toch weer op de fiets gezeten en een rit van zo’n 35 á 40 km met gemak weggetrapt, waarbij ik ook eindelijk eens geen last van m’n rug kreeg. Bovenstaande drie foto’s maakte ik tijdens de fietstocht door de polder van Werkendam en de Biesbosch. Mooie route.