Deze week heb ik leuke dingen gedaan en mooie dingen gezien, dus wat mij betreft kan ie als succesvol worden beschouwd. Ik heb ook veel foto’s gemaakt, meer dan 150 in een week tijd en alleen met m’n iPhone. Kritisch als ik ben, is daar nog niet de helft van overgebleven, maar dan zijn het er nog steeds veel. Het aantal wat ik graag aan je wil laten zien in dit artikel, is inmiddels gereduceerd tot 35.

21 juli

Eerst wat foto’s van zondag, die ik maakte nadat ik de Weekly Snaps al geschreven had. Als het zo warm is als momenteel, ga ik ‘s avonds pas fietsen en meestal pas vanaf een uur of zeven. Als ik een lang stuk fiets, keer ik dan pas richting huis zodra het donker wordt of al is.

Zondag ging ik met Martin fietsen en belandden we in Uppel, wat overigens niet zo ver hier vandaan is, maar wel heel landelijk en mooi om te rijden. Ik heb het helemaal ontdekt daar ;-) We hebben ook nog wat gedronken bij een kennis en ik was vervolgens om 11 uur thuis. Alledrie de foto’s maakte ik tijdens die fietstocht.

22 juli

Zoals je hebt kunnen merken, heeft het bloggen de afgelopen week op een laag pitje gestaan, ik heb nog minder zin in achter de pc zitten dan in tv kijken (die is in geen weken aan geweest) en ik leef bijna volledig buiten.

Het is dat m’n bed binnen staat, anders sliep ik zelfs buiten. Overdag zit ik meestal op m’n terras en ‘s avonds ga ik dingen doen. Zo heb ik genoten van kijken naar Bas die in het water van de rivier aan het spelen was en maakten we een lange wandeling.

Niet veel later ben ik nog op de fiets gestapt voor een tochtje van zo’n 2 uur, waarbij ik de tweede helft van de foto’s hierboven maakte. De felroze wolk vond ik grappig, door mijn gevoelens voor de knappe pakketbezorger R. leef ik al tijden in de roze wolken, maar dit was het bewijs dat ze echt bestaan! Vervolgens nog een plaatje in Sleeuwijk en één in de Biesbosch. Nadat ik bij eerder genoemde Martin nog een biertje ben gaan drinken in Nieuwendijk, was ik om 12 uur weer thuis.

23 juli

Dinsdag kreeg Bas een ontbijtje van de post. Er lag namelijk een gratis proefpakketje Dentastix op de mat. Aangezien we pas net uit bed kwamen rollen, was dat gelijk een mooi begin van de dag voor hem! Vervolgens een vette motor die hier tegenwoordig vaak in de buurt staat.

Naast de ondergrondse vuilniscontainer is deze week blijkbaar ook een soort nieuwe motorparkeerplaats ontstaan. Eerst stond er één, de volgende dag twee en een dag later zelfs drie. Dit is een Kawasaki Z750 en ondanks dat ik normaliter Yamaha-fan ben, vind ik deze supergaaf.

Ook was dinsdag de dag dat ik een hangmat kocht. Ik had er al jaren één op zo’n standaard, maar daarvan is het frame zo erg verroest dat ik ‘m amper meer in elkaar krijg en nu ik veel planten heb, kan ik die ook niet meer kwijt. Ik kocht er één bij de ALDI die je gewoon kan vastknopen en heb er al heerlijk in gelegen.

In combinatie met de net gekochte Sangria was het echt genieten! Micky genoot ook, maar had het desondanks wel warm, hij lag urenlang voor dood op de tegels. Deze foto vind ik wel grappig, omdat het, met een beetje verbeelding, haast lijkt alsof hij zo vanuit de lucht in z’n mand valt.

Tenslotte een nachtelijke foto, ik had het idee om in mijn hangmat te slapen, maar lag binnen het uur alweer in m’n bed. Te veel muggen en geluiden en er was ook regen voorspeld. En o ja, de InstaWeather app heb ik ook ontdekt, zoals je kunt zien. :-)

24 juli

Woensdag begon de dag zoals gewoonlijk met een wandeling. Nadat ik een eettentje passeerde waar een koffiegeur vandaan kringelde, kreeg ik opeens ontzettend veel zin in koffie en besloot een cappuccino te halen bij de bakker, omdat ik wist dat ze daar ook coffee-to-go verkochten.

Beetje Amerikaans is het wel: Geen koffie zetten, maar onderweg een beker halen. We hebben hier geen Starbucks, maar de Bakker Bart koffie smaakte er niet minder om. Ik kon zelfs uit drie of vier soorten kiezen en uit twee verschillende maten bekers. Hij smaakte uitstekend!

‘s Middags weer lekker in de hangmat gebivakkeerd met een restant Sangria en een leuk boek, wat een leven zeg! ‘s Middags ben ik nog wel even naar de Lidl aan de andere kant van de stad gereden, omdat ik graag het deurfolie wilde hebben wat in de folder stond.

Helaas was dat al uitverkocht en omdat ik er een gloeiende hekel aan heb om voor niets ergens heen gegaan te zijn, ben ik bij het Piazza Center beland, waar ik een broodje at bij DeliFrance en even rondsnuffelde bij Shoeby, waar ik een T-shirt zag met deze grappige opdruk.

De tekst luidt “Love is for dreamers. Dreams are for lovers”. De print deed me denken aan Spock uit Star Trek, vanwege de rondlopende strakke pony en de vingers in V-vorm. Ik heb het shirt niet gekocht, omdat ik het model stom vond.

Tot slot een foto van mij met een blij hoofd. Woensdag was echt zo’n dag dat ik me afvroeg of je je zó gelukkig kunt voelen dat je erin blijft. Ik geef mijn levenskwaliteit over het algemeen wel een goed cijfer, maar er zijn van die momenten dat ik zo intens kan genieten van de simpelste dingen dat het bijna te veel van het goede is. :-)

26 juli

Donderdag was ik met m’n moeder in de dierentuin in Rotterdam, waar ik de nodige foto’s met m’n Canon heb gemaakt, maar geen enkele met m’n iPhone. Het verslag en de bijbehorende foto’s heb je op deze link al kunnen bekijken.

Vrijdag droeg ik voor het eerst mijn nieuwe armbandjes van H&M. Het zijn officieel herenarmbandjes, maar ik vind ze erg stoer en leuk. Je hebt ze trouwens ook al in de shoplog van een paar dagen geleden kunnen zien.

‘s Avonds ging ik weer fietsen en de lucht zag er zo donker uit, dat ik verwachtte dat ‘t elk moment kon gaan plenzen. Stiekem had ik een verfrissende bui wel even lekker gevonden. Normaal gesproken haat ik regen tijdens het fietsen, maar als het zo warm is, vind ik het heerlijk.

Maar de bui schoof op en bleef uiteindelijk uit. Het leverde wel gave wolkenluchten op, zoals je op de foto’s kunt zien. Ik reed weer over Uppel en keerde tegen tienen weer richting huis, na ruim anderhalf uur gereden te hebben. Na een verfrissende douche vond ik dat ik wel een flesje Jillz verdiend had, ik had de dag ervoor een kartonnetje met 4 flesjes gehad van m’n moeder.

27 juli

Zaterdag begon de dag donker. Toen ik wakker werd, zou ik bijna gedacht hebben dat het avond was. Het regende en onweerde er flink op los en dus maar even binnen blijven. Om half drie stond R. aan de deur met een pakketje van H&M die ik volgende week pas verwacht had.

Heerlijk om hem weer te zien, al is het altijd maar kort. De denimblouse met printje kwam ook uit de tas, ik vind ‘m erg leuk, al weet ik nog niet of ik hem houd, omdat ik het model niet helemaal geweldig vind. Vervolgens zie je hoe de regen het haast mistig maakt, het kwam er echt mals uit!

‘s Avonds weer fietsen, dit keer weer met Martin. We reden door Werkendam en de Biesbosch, waar we uiteindelijk zijn beland bij de Kop van ‘t Land, waar je met een pontje kan overvaren naar Dordrecht. De Biesbosch is echt schitterend en als ik daar weer eens kom met de fiets, neem ik echt mijn camera mee.

Alle overige foto’s maakte ik tijdens die fietstocht. Op de onderste foto zie je hoe de weg opeens ophoudt, dan sta je wel even raar te kijken! Het was wel afgezet, maar wij dachten dat we er met de fiets wel door konden. Niet dus. Toen ik rond half elf weer thuis was, bleek dat ik iets meer dan 50 km had gereden. Tot slot een foto van mijn fiets midden op de weg die ik best stoer vind.