Een tijdje geleden alweer, hield ik een week lang diverse winacties ter ere van het elfjarig bestaan van EstrellaWeb.NL. Maar niet lang nadat deze feestelijke week om was, kreeg ik onverwachts toch nog groen licht voor een zesde winactie, namelijk een heel mooie winactie in samenwerking met het eveneens jubilerende fotografieplatform Zoom.nl.

Zoom.nl: online & op papier

Vrijwel iedereen die zich bezighoudt met fotografie, zal de naam Zoom bekend in de oren klinken. Niet alleen een uitgebreide fotografie community op internet voor gevorderde en amateurfotografen, maar het meest bekend is misschien wel het bijbehorende maandblad. Als fanatiek hobbyfotograaf ken ik het tijdschrift ook.

Het biedt een afwisselende stroom aan informatie en beelden: Van kiekjes waar je van gaat kwijlen en tips om zelf ook zo’n resultaat te kunnen behalen, tot tutorials, software besprekingen, productreviews en prijsvragen.

Het leuke aan dit blad, vind ik dat je het ook prima als naslagwerk kunt gebruiken: Fotografietips gaan tenslotte nooit uit de mode en als je op een druilerige dag niets te doen hebt, kun je eens één van de uitgebreide tutorials uitproberen.

Zoom! Magazine

Winactie & wedstrijd

Zoals de titel van dit artikel al zegt, kun je een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom.nl in de wacht slepen. En dat is een heel mooie prijs! Behalve het tijdschrift zelf, wat 10 keer per jaar zal verschijnen, ontvang je ook 4 keer per jaar een Zoom.nl fotocursus op DVD. Qua winactie gooi ik het dit keer over een heel andere boeg!

Dit keer geen likes of follows op Facebook of Bloglovin’ (al mag dat altijd natuurlijk), maar een fotowedstrijd! Het thema is de kleur rood. Aangezien dit, zij het in subtiele vorm, de dominerende kleur is van zowel EstrellaWeb.NL als Zoom.nl, leek me dat een mooi uitgangspunt.

Om kans te maken op de prijs, upload je op onderstaande link een zelfgemaakte foto, waarin de kleur rood centraal staat (dat kan dus op héél veel manieren). De winnende foto zal uiteindelijk gekozen worden met als criteria originaliteit.

Aangezien niet alle mensen een heel goede fotocamera of een aangeboren talent voor fotografie hebben en ik iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, een eerlijke kans wil gunnen, leek me dat een passend uitgangspunt. De winactie zal een week lopen, de uitslag volgt op vrijdag 12 juli.

Op de actiepagina staat puntsgewijs het wedstrijdreglement en de richtlijnen vermeld, zodat je weet aan welke regels je foto moet voldoen om kans te maken. Mocht je nog vragen hebben, kun je die altijd stellen via het contactformulier of in een reactie onder dit artikel. Laten weten dat je mee wilt doen aan de wedstrijd is dit keer niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld!