Vandaag weer een quote. Onderstaande uitspraak van de website Omdenken.nl kwam ik tegen op Facebook (daar hebben ze ook een pagina) en vond ik zo goed, dat ik hem graag wilde gebruiken voor het quote artikel, omdat ik absoluut een voorstander ben van deze methode.

Er zijn meerdere variaties op dit thema. Ik moest bijvoorbeeld ook gelijk denken aan het gezegde over Mozes versus de berg en de bekende Engelstalige mantra “Grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.” Waar het in dit geval allemaal om draait, is het accepteren van dingen die je niet kunt veranderen. Bovenstaande tekst vind ik een erg mooie vergelijking.

Zelf heb ik door de jaren heen wel geleerd hoe ik dingen die ik niet kan veranderen, kan leren accepteren en het maakt het leven zoveel makkelijker! Waarom vechten tegen de bierkaai als je je er ook gewoon mee kunt leren leven. Natuurlijk is het nooit goed om gelijk te zeggen: “Oké, ik geef het op, ik ga er niet eens moeite voor doen.”

Maar op het punt dat je merkt dat er toch geen verandering zal optreden, ondanks als je hoop en inspanning, dan kun je inderdaad de feiten beter accepteren zoals ze zijn en ‘leren surfen’. Mooie quote met een krachtige boodschap!