Eens per jaar is het een week lang feest en staan er 5 avonden diverse artiesten van Nederlandse bodem op twee podia in de binnenstad. Al sinds ik hier woon, ben ik elk jaar trouw geweest en heb ik het evenement door de jaren heen vastgelegd in uitgebreide fotoseries en filmpjes, dit is mijn eerste jaar met de spiegelreflex!

Vorig jaar ben ik helemaal niet geweest, ik had geen zin en volgens mij regende het ook vaak. Sowieso zat ik in een periode waarin ik ontzettend de balen had van mijn Canon PowerShot SX30, waarop ik na een jaar al uitgekeken was en kwaliteit tekort kwam. Het was het eerste jaar dat ik geen enkele dag ben wezen kijken, maar dit jaar wel en zeker nu ik eindelijk de felbegeerde spiegelreflexcamera heb, moet er natuurlijk gefotografeerd worden!

Gisteravond was de eerste avond, met optredens van Lisa Lois en Miss Montreal, allebei artiesten die ik best goed vind. Ik was met genoeg toeters en bellen in m’n cameratas van huis vertrokken om met goede foto’s thuis te kunnen komen en dat is ook aardig gelukt. Het extra objectief heb ik niet nodig gehad, de externe flitser wel.

Miss Montreal

Lisa Lois

Miss Montreal

Leuk om te vermelden is dat ik die onlangs van m’n vader kreeg, hij gebruikte hem 25 jaar geleden op zijn eigen analoge Canon EOS en het contrast tussen die oude camera en mijn nieuwste model EOS kon haast niet groter zijn.

Toch werkt de Speedlite flitser prima op m’n camera, niet alle functies worden in auto-modus ondersteund, maar als ik ‘m op manual zet, is er goed mee te werken. Voor die paar keer per jaar dat ik flitsfotografie doe, ben ik dus tevreden! Ik heb minder foto’s dan andere jaren en achteraf een strenge selectie doorgevoerd, maar niemand wordt blij van tig foto’s van hetzelfde.

Lisa Lois

Leuk is trouwens ook dat ik vanmorgen al gelijk een berichtje kreeg of ik foto’s beschikbaar wilde stellen voor plaatsing met naamsvermelding in één van de lokale krantjes hier in Gorinchem, namelijk De Stad Gorinchem.

Ook maakte ik een filmpje van Miss Montreal, die een beetje donker is geworden, maar daardoor zie je wel juist al die gekleurde lampen met zo’n mooi rookeffect. Het heeft wel iets op zich en hij is verder wel scherp en de geluidskwaliteit valt me ook niks tegen, zeker gezien ik zelf de hele avond met oordoppen rondgelopen heb, omdat het volume enorm hoog was.

Tot zover de eerste avond, die wat mij betreft geslaagd was! De artikelen die deze week online verschijnen, zullen overigens negen van de tien keer niet op de vaste tijd om 9:30 uur ‘s morgens online staan, omdat ik de meeste avonden op pad zal zijn.

Van zo’n Zomerfeest-week raakt mijn hele ritme altijd in de war en dat heeft dan ook weer z’n weerslag op andere dingen. Maar zolang het mooie foto’s en leuke momenten oplevert vind ik het al gauw goed…