Zoals je misschien gemerkt hebt, zit ik slecht in m’n vel. Helaas schrijf ik dan met minder passie, wat niet direct aan bezoekersaantallen te merken is, maar wel aan de reacties, die uitblijven. Niet erg, ik merk het zelf ook en ondanks dat ik probeer m’n teksten positief te houden, sijpelt er blijkbaar toch iets anders doorheen. Vandaag besloot ik één van mijn eigen tips uit de blogpost van maandag toe te passen en mezelf over te leveren aan de helende werking van shoptherapie.

Dus toog ik vandaag de stad in, ik mocht van mezelf wat leuks kopen, mezelf verwennen en in de watten leggen, maar wel tot een bepaald bedrag. Ik wil tenslotte wel nog iets van mijn rationele vermogen overhouden en niet thuiskomen met een iPad van €600, alleen omdat ik me ‘nu even klote voelde’. Ondanks dat ‘t aanvankelijk niet leek te lukken omdat ik te onrustig was en de drang had om snel naar huis te gaan, ben ik uiteindelijk toch leuk geslaagd!

Bij ONLY kocht ik twee sweaters, voor als het weer frisser gaat worden. Officieel kocht ik ze zelfs in twee etappes. Ik werd in eerste instantie verliefd op de wijnrode, door het losvallende model, maar vooral door de kleur.

Maar toen ik even later op de webshop een plaatje opzocht van de trui, zag ik dat ie er ook in het blauw was, met de opdruk “Do not believe everything you think”. Ik werd spontaan overvallen door een niet te negeren “Die MOET ik hebben!” impuls en ben gelijk in snelwandel-tempo naar de winkel terug gegaan, om te kijken of ze die ook nog hadden.

Ik had geluk en ben dus niet één, maar twee truien rijker. Ondanks dat ik een flinke verzameling dikke gebreide wintertruien heb, vind ik dit soort sweaters ook heerlijk, ze zijn ook heel geschikt voor de herfst, omdat echt dikke truien dan snel te warm zijn.

Die tekst op de blauwe sweater is me ook op het lijf geschreven! Een motto wat echt bij mijn leven past. Een zin die ik vaak herhaal tegenover mezelf en anderen en waar ik ook regelmatig tegenaan loop, zo ook de afgelopen dagen. Het feit dat ik deze trui vond, kan geen toeval zijn!

Verder is de vangst bescheiden gebleven. Ik wipte even bij Xenos binnen, waar ik een fluwelen kussentje met sterrenprint kocht voor op m’n bed. Ik heb er al 2, die in de stoeltjes in de kamer liggen, maar nadat ik er onlangs één voor op bed gekocht had, vond ik dat toch wel erg leuk!

Ook kocht ik bij Xenos een geurkaars met cranberry-geur. De aantrekkingskracht die geurkaarsen op me uitoefenen is dit jaar enorm gegroeid en vooral in koudere maanden kan ik ze nauwelijks weerstaan. Ook nu wilde ik een fijne geurkaars, omdat het vooruitzicht om met deze geurende kaars aan op de bank te zitten, me rustig stemde.

Tot slot kocht ik deze chocolade bij de Wereldwinkel, Ondanks alles moest ik glimlachen om de opdruk “Chocolonely”. De perfecte troost. Deze aankoop is van gister. De chocolade smaakt apart door de combinatie van zeezout en karamel, Weet niet of ik het lekker vind, het is het soort waar ik snel misselijk van word, maar het is wel iets waar je smaakpapillen alert van worden!

Doe jij ook weleens aan troost-shoppen?