Het is tijd voor een tag, deze vond ik zondag op de blog van Malou en ik kreeg gelijk zin om ‘m zelf ook uit te werken. Het is een lijstje met uiteenlopende vragen over verschillende onderwerpen, vaak vind ik die random lijstjes juist het leukst. Officieel heet ie 15 questions, maar vragen waar ik niks mee kon heb ik eruit gelaten.

Waarvan denk je dat je ‘t kan, maar eigenlijk kun je het niet?

Het is meestal andersom: Ik denk dat ik iets niet kan, daag mezelf uit het te leren en dan kan ik het wel. Enige wat ik kan verzinnen is autorijden. Zonder dat ik in het bezit van een rijbewijs ben, heb ik wel het idee dat ik zou kunnen autorijden.

Ik leer dingen makkelijk, ben goed met techniek, dus een auto besturen moet ook wel lukken. Als ik een auto zou rijden, ging ik voor een stoere SUV. Ik heb niks met kleine wagentjes en zit graag hoog boven de weg.

Wat vind je een moeilijk woord om uit te spreken?

Vroeger had ik woorden waar ik niet uitkwam, van erwtjes en worteltjes maakte ik bijvoorbeeld ‘erteltjes en worteltjes’ en zo waren er nog wel meer van die woorden die ik als kind niet op een normale manier uit m’n mond kreeg. Ik zou nu zo snel niet weten wat voor woord ik lastig vind uit te spreken. Natuurlijk struikel ik wel eens over een woord, maar niet steeds weer hetzelfde.

favoriet televisieprogramma uit je jeugd?

Dat waren er wel meer dan één. Waar de TV nu soms wekenlang niet aan gaat, keek ik vroeger echt best veel TV. Favorieten waren onder meer Nils Holgersson en de Smurfen. Ik ben tot vrij late leeftijd echt wild geweest van tekenfilms. Op zondagochtend kon ik dan ook altijd m’n lol op.

Wat is belangrijker? liefde, beroemdheid, macht of geld?

Ik zou hier geen antwoord op weten. Beroemdheid en macht vind ik sowieso onbelangrijk, geld is handig om te hebben, maar ik heb geleerd dat je met een klein inkomen ook happy kunt zijn.

Liefde heb ik niet veel in m’n leven, maar ik sta nog steeds overeind, dus kan prima zonder. Verhalen dat mensen dood gaan zonder liefde, geloof ik niet. Wat ik dan het belangrijkst vind in het leven? Een manier ontdekken waarop je een leven kunt leiden wat prettig is voor jou, find your own way en gelukkig kunnen zijn zonder dat je daar anderen voor nodig hebt.

Als je in een tijdperk kon leven: wanneer en waarom?

Hé hé, eindelijk een vraag waar ik gelijk een antwoord op weet! Ik ben in 1975 geboren, maar eigenlijk had dat een jaartje of tien eerder moeten zijn. Ik ben best wel dol op het hippietijdperk. En dan bedoel ik dus niet de geestverruimende middelen, maar de relaxte sfeer, de kleding en vooral de muziek. Eens in het jaar wordt hier in de stad een hippiefestival georganiseerd en op zo’n dag ben ik helemaal in m’n element! Vooral die muziek vind ik nog steeds niet te evenaren.

Als je je garderobe opnieuw moest kopen in 2 winkels, welke dan?

Geen twijfel over mogelijk: H&M en ONLY. Kort maar krachtig.

Kun je je herinneren wat je vorig jaar op deze dag deed?

Ikzelf niet, maar de leuke app TimeHop wel. Ik heb blijkbaar vorig jaar op deze dag vuurwerk gekeken samen met Bas. De vraag is alleen waarvan, want volgens mij was het zomerfeest vorig jaar ook pas laat in augustus, maar dat zal het toch wel van geweest zijn, aangezien hier alleen als afsluiting van de zomerfeesten en met nieuwjaar vuurwerk wordt afgestoken. Het was een warme avond, dat weet ik nog en ik had mijn iPhone 4S nog maar net een paar dagen.

Heb je terugkerende dromen? Zo ja, welke?

Ik heb niet een bepaalde droom die steeds terugkeert, maar wel een bepaalde soort. Als ik ergens nerveus over ben, krijg ik aan de lopende band dromen dat hetgeen waarvoor ik nerveus ben, verkeerd loopt. Afgelopen zaterdag zou R. bijvoorbeeld komen en ik had me voorgenomen nu eens iets duidelijker zijn over mijn gevoelens.

Hij had weinig tijd en moest snel weer door, dus mijn plannetje viel in duigen en mijn zenuwen waren voor niks geweest, maar ik heb die nacht wel 3 keer gedroomd dat ik net even buiten was en hij uitgerekend op dat moment aan de deur stond en een briefje in de bus had gedaan. Als je dan wakker wordt, ben je hyper van de negatieve energie uit je dromen en nervositeit die blijkbaar ook in je slaap gewoon doorwerkt.

Wat is je sterrenbeeld?

Steenbok. En dat ben ik ook ten voeten uit. Enkele kernwoorden die bij dit sterrenbeeld passen: Praktisch, verstandig, ambitieus, eigenwijs, gedisciplineerd, geduldig, voorzichtig, gereserveerd. Gedisciplineerd ben ik overigens niet op alle fronten, toch herken ik deze karaktereigenschap zeker wel in mezelf. De rest klopt zeker wel. Stille wateren, diepe gronden. That’s me.

Hoe ziet je droomslaapkamer eruit?

Nou, ik denk zoals de slaapkamer die ik nu heb, alleen dan met een betere muur. Zoals je onlangs hebt kunnen lezen, heb ik mijn slaapkamer een aardige metamorfose gegeven en ik ben erg tevreden.

Elke avond als ik mijn slaapkamer in loop, vind ik het fijn, voel ik rust en is het lekker licht (zelfs als het buiten al donker is) en ik zou dus zo gauw geen andere slaapkamer willen. Vroeger droomde ik altijd van een hemelbed, maar dat is al jaren van de baan.

In wat voor positie slaap je?

Nou dat wisselt nogal eens. Ik ga meestal slapen half op mijn buik, half op mijn zij en word vervolgens meestal op m’n rug of m’n andere zij wakker. Maar als ik ‘s avonds op m’n rug ga liggen, val ik niet in slaap. Voor de grap eens opgezocht wat mijn slaaphouding betekent, maar hij staat er niet eens bij.

Wat draag je op dit moment aan je voeten?

De zwarte suède sneakers van Clash die ik iets van een maandje geleden heb gekocht en waar ik inmiddels al heel wat kilometers op heb afgelegd. Ik heb ze ook in het blauw, die heb ik ook al verschillende keren gedragen, maar de zwarte zijn toch favoriet. Tot nu toe één van de beste aankopen van 2013 dus en ik hoop dat ze nog héél lang meegaan!

Heb je een mooi handschrift?

Nee, en dat terwijl ik gek ben op typografie en mezelf echt kan verlekkeren aan een prachtig handschrift. Ik weet ook hoe het komt: Toen ik op de lagere school zat, moest ik leren om aan elkaar te schrijven. Vervolgens moest ik vanwege mijn visuele beperking naar speciaal onderwijs, waar ik van het ene op het andere moment moest leren in blokletters te schrijven.

Sindsdien is het nooit meer goed gekomen, mijn handschrift is een mix van blokletters en letters met lussen en omdat ik bijna nooit meer met de hand schrijf en alles typ, is het er ook niet beter op geworden. Grappig is dat ik in verschillende lettertypen kan schrijven, maar geen duidelijk definieerbaar eigen handschrift heb.