Deze keer een foto die misschien iets meer standaard is dan de foto’s van de laatste tijd, namelijk één van een gebouwtje in de binnenstad van Gorinchem. Toch is er iets bijzonders aan deze foto, namelijk dat ie ‘s avonds tegen twaalven is gemaakt met lange sluitertijd. Dat geeft de compositie en het gefotografeerde onderwerp een heel andere sfeer en in dit geval zie je zelfs op de achtergrond diverse sterren flonkeren.

Ik maakte de foto zaterdag en had die dag net mijn nieuwe statief gekocht en die moest natuurlijk ingewijd worden. Omdat je bij lange sluitertijd-fotografie goed kan testen of je statief stabiel genoeg is, vond ik het een goed idee om er ‘s avonds even op uit te trekken en ging ik richting ‘plek des onheils’, waar mijn oude statief zo’n twee weken geleden afbrak. Gelukkig dit keer geen kapot statief, maar wel een toffe foto!

Dalempoort, Gorinchem