Iedereen heeft ze wel, de zogenaamde guilty pleasures. Dingen waar je voldoening of plezier uit haalt die misschien niet alledaags zijn of waar je je stiekem voor schaamt, omdat ze soms een beetje gênant zijn. Maar vaak ook juist enorm herkenbaar voor anderen! Ik kom zo nu en dan lijstjes van anderen tegen en besloot er zelf ook eens één samen te stellen.

Another one bites the dust

Zoals velen met mij, heb ik een hekel aan schoonmaken en vooral aan stofzuigen. Een manier om dat karweitje enigszins te acceptabel te maken, is mijn AKG-koptelefoon opzetten (valt helemaal over je oor dus meer herrie dan met een gewoon oordopje), m’n iPod eraan te hangen en genieten maar!

Voorheen zette ik meestal de muziek op de computer een tandje harder, maar ik wil mijn buren ook niet lastig vallen met mijn muziekkeuze (waar overigens niks mis mee is!) en als ik in de slaapkamer bezig ben, hoor ik de muziek toch niet boven de herrie van de stofzuiger uit. Een koptelefoon is dan een betere optie, niet alleen voor de buren, maar ook voor mezelf. Twee vliegen in één klap!

Rosanne

Ik heb zéér lange tijd een echt gigantische aversie gekoesterd tegen alles wat met Nick en Simon te maken had. Totdat ik bij toeval op de serie stuitte waarin ze in Amerika op ‘ontdekkingsreis’ waren en niet veel later in de draaibare stoelen bij The Voice of Holland zaten.

Ik begon de jongens te waarderen om hun muzikaliteit en humor en zag ze niet langer als paling-slagers. Desondanks is de muziek nog steeds niet mijn smaak. Maar eens in de zoveel tijd hoor ik ergens ‘Rosanne’ voorbij komen, het ergste nummer van het hele repertoire, en dan héb ik toch een zin om dat luidkeels mee te blaten…

The road ahead

Zoals je weet, rijd ik graag, vaak en vooral hard op mijn MTB, die toevallig gister nog weg was voor een beurt. Met een rijstijl als de mijne, moet je dat wel bijhouden. Dat ik hard rijd, is geen nieuws en ook geen guilty pleasure, omdat iedereen me voorbij kan zien stuiven. Waar ik wel een heimelijk genoegen aan beleef, is wegbreed rijden.

Vooral ‘s avonds in het donker kan ik een hele dijk van zo’n 5 à 6 km uitrijden zonder een auto tegen te komen en dan dender ik in volle vaart over het midden van de weg van A naar B. Heerlijk gevoel om nu eens niet achter de lijntjes te hoeven blijven en de hele weg in te pikken.

De dijk richting Woudrichem

Koekiemonster

Ik ben een zoetekauw, altijd al geweest, maar ik ben ook iemand die niet gewoon maar alles kan eten zonder dat dat op een gegeven moment ergens terug te zien is, dus ik hou het binnen de perken. Maar het is zo lekker allemaal!

Toen ik onlangs slecht in m’n vel zat, kocht ik bij HEMA een pakje amandelmoppen (van die brosse zandkoekjes) en at het bakje in één keer leeg. Natuurlijk voel ik me dan schuldig achteraf, maar ook voldaan, want dang, wat waren die koekjes lekker!

Spice it up!

Sommigen gebruiken te veel suiker of zout, ik gebruik te veel peper en kaneel. Het voordeel daarvan is dat je er niet dik van wordt en geen vocht van vasthoudt. Tot op heden heb ik geen nadelige effecten kunnen ontdekken. Alles wat hartig is, kieper ik met liefde een halve bus peper overheen en bij alles wat zoet is, lust ik wel kaneel. Gister zelfs nog met het busje in handen gestaan bij een bordje meloen, maar het uiteindelijk toch maar achterwege gelaten, er zijn grenzen.

Biertje?

Deze is eigenlijk niet meer actueel, maar wel grappig om te vermelden. Ik ben er langere tijd soort van trots op geweest dat ik als vrouw veel bier kon drinken zonder dronken te worden of een kater te krijgen. Niet dat ik dagelijks of zelfs wekelijks bier dronk, dat was nog het meest wonderlijke. Juist de mensen die veel drinken kunnen vaak veel meer hebben.

Ik dronk maar een paar keer per jaar alcohol, maar kon sommige mannen onder tafel drinken en de volgende ochtend fluitend en zonder een centje pijn naast m’n bed staan. Inmiddels merk ik wel dat ik wat ouder word en krijg ik soms na twee biertjes al hoofdpijn. Met mate is sowieso beter, zelfs al is het maar twee of drie keer per jaar.

Timeless

Ik heb een klok in de huiskamer hangen. Best een mooie ook, met felrode wijzerplaat en een brede rand van geborsteld rvs. Het punt is alleen dat de klok al een jaar of tig stilstaat. Kwestie van leeg batterijtje wat ik steeds vergat te vervangen.

Op een gegeven moment had ik zoiets van: laat maar en is het een soort statement verworden om de enige te zijn die een niet-praktiserende klok heeft hangen. En dan zijn er nog mensen die hier toch regelmatig komen en het presteren om af en toe op die klok te kijken hoe laat ‘t is…

The sweet spot

Mensen die mijn blog al langere tijd volgen, zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van het feit dat ik doorgaans geen liefhebber ben van zoetsappige liefdesliedjes en mijn heil over het algemeen meer zoek bij de wat stevigere muziek. Van indie tot classic rock en van metal tot alternative rock.

Toch is er eens in de zoveel tijd een ontzettend zoet liedje waar ik helemaal week van word. Bij voorkeur denk ik dan ook aan een bepaald persoon, een rol die nu alweer even ingevuld wordt door degene waarvan je de naam inmiddels ook kan dromen. :-)

Blauwe sweater met tekstprint

Loose fit

Mijn kledingsmaak is wel afwisselend te noemen. Van hele vrouwelijke jurkjes tot baggy sweaters. I got it all! Ik ben iemand die zich erg kleedt naar gemoedstoestand en niet andersom. Als ik lekker in m’n vel zit ga ik eerder de deur uit met een leuk jurkje of rokje en rode lipstick, als ik me kwetsbaar, niet lekker, ziek of een beetje somber voel, trek ik het liefst de meest comfortabele en wijde kleding uit de kast.

Zo kocht ik onlangs twee heerlijke wijde sweaters waarvan ik één al meerdere keren heb gedragen. Het gevoel bij het dragen van zo’n kledingstuk is voor mij equivalent aan warm en veilig onder een zacht dekbed liggen. Het voordeel voor anderen is dat ze letterlijk op een kilometer afstand kunnen zien wat de stand van mijn humeur is. Handig toch?

While you were sleeping

Slapen reken ik wel tot mijn hobby’s. Vooral ‘s morgens en op plekken elders dan mijn bed. Waarbij ik wil benadrukken dat mijn bed heus wel lekker slaapt en ik met ‘elders’ niet ‘bij iemand anders’ bedoel. Ik slaap vooral graag op de bank.

De manier van in slaap vallen is daar op de één of andere manier veel lekkerder dan als ik in m’n bed lig, misschien juist omdat ik best weet dat ik het beter niet kan doen. Ook in auto’s, bussen of treinen kan ik heerlijk slapen, alleen is dat een beetje link, omdat je in de laatste twee snel de kans loopt je halte of station te missen en dat is best vervelend, nietwaar?

Who let the dog out!

Ik ben al 10 jaar single en dat vind ik niet erg. Ik heb weinig vrienden en ook dat vind ik niet erg. Maar ik heb wel één beste vriend en dat is Bas. Ik ben sowieso iemand die het onzin vindt dat ‘t raar zou zijn als singles in hun eentje ergens eten en doe dat gerust. Soms neem ik Bas mee. Tijdens een dagje uit of omdat ik daar zin in heb.

Natuurlijk mogen honden niet overal, maar waar het wel mag, is hij helemaal geaccepteerd. Zo wordt bij een bezoekje aan de pannenkoekenbakker in Woudrichem tegenwoordig eerst de hond begroet (met een kluifje) en daarna ik.

Doe het lekker zelf!

Klussen is wel één van mijn favoriete bezigheden. Ik heb er niet altijd zin in en op commando presteer ik sowieso vrij beroerd, maar als ik in de stemming ben om te klussen, beleef ik daar ontzettend veel plezier aan.

Mijn favoriete klusje en tevens guilty pleasure is werken met de boormachine. Misschien juist omdat ik er vroeger zo bang van was (zelfs al wanneer een ander met zo’n ding in de weer was) en het een soort gevoel van macht geeft dat ik zo’n ding lekker wel kan beheersen en bedienen en er ook nog nuttig werk mee kan verrichten.

Arm candy

Arm candy

Als ik één zwakke plek heb, dan zijn dat wel armbanden. Ik heb er inmiddels meer dan 60 en blijf ze kopen. Echt niet elke k, maar als ik ergens een armbandje tegenkom wat ik erg mooi vind, heb ik niet zoiets van “Doe nou maar niet, je hebt er al genoeg”.

Nee, dan is het “Oh, die is ook leuk voor de collectie!”. Ik draag overigens nooit zilver of goud en heb dat ook niet eens, maar ik heb een voorliefde voor wat stoerdere sieraden zoals leren armbanden en van die gekleurde gevlochten vriendschapsarmbandjes van stof. Daar heb ik er dan ook de meeste van.

Old but good

Onlangs zag ik in een tijdschrift een artikel met de kop “Waarom slapen vrouwen in Snoopy nachthemden”. Zelf vind ik die prints echt vreselijk. Er is natuurlijk ook voldoende keus op de afdeling met satijnen en kanten slipdresses, maar die zijn vaak toch net iets minder comfortabel en als je één of twee van die dingen in je kast hebt liggen, heb je de rest ook.

Ik weiger dus om geld uit te geven aan uitgerekte kindershirts en ben door een kwestie van “nood breekt wet” mijn meest vale en oude shirts gaan dragen tijdens het slapen en dat bevalt prima! Op mijn verlanglijst staat overigens nog wel een oud donkerblauw poloshirt met een oranje logootje, if you know what I mean. :-)

Koffiestop

Pas in 2003 ben ik begonnen met koffie drinken, daarvoor moest ik er niks van hebben. Tussen 2003 en 2013 heb ik desondanks weinig koffie op. Voor mezelf zet ik het bijna nooit en ik drink het alleen als ik visite heb, of als ik zelf op visite ben.

Desondanks lijkt er de laatste tijd een ontwikkeling gaande waarbij mijn interesse voor koffie gegroeid is, met name voor lekkere koffie zoals cappuccino of Latte Macchiato. Mijn huidige guilty pleasure is om af en toe een beker cappuccino bij Bakker Bart te halen, terwijl ik thuis gewoon een doos vol koffiepads heb staan!

Wat zijn jouw guilty pleasures?