Een nieuw vast item! Ik zie op andere blogs soms posts genaamd ‘At the moment’, waarin een aantal dingen die op dat moment spelen in iemands leven, beschreven worden. Ooit eerder heb ik zoiets gedaan.

Ik had er zelfs een graphic voor gemaakt, maar omdat ik dat te veel werk vond, ben ik ermee gestopt. Toch leek het me leuk om het een doorstart te geven, maar dan met geheel nieuwe titel. Ik heb het overigens afgelopen zaterdag al geschreven.

Wearing

Vandaag draag ik één van mijn meest geliefde kledingstukken, namelijk mijn favoriete little black dress van H&M. Ondanks dat het mooi weer is, vind ik een korte broek dan net weer iets te bloot en dit jurkje is perfect voor temperaturen tussen de achttien en vierentwintig graden.

Ik heb het al diverse keren gedragen en behalve dat het heerlijk zit, is het ook één van de weinige kledingstukken die ik mezelf altijd goed vind staan. Met andere items verschilt dat namelijk per keer. Ik heb het jurkje gecombineerd met zwart suède sandaaltjes met een brede band met een klein gespje erop om de enkel.

Zwart jurkje van H&M

Eating

Ik eet de afgelopen dagen veel te weinig. Zodra het kwik boven de 25 graden staat, lijkt het alsof mijn maag in een soort hongerstaking gaat. Dat in combinatie met het feit dat ik heel erg verliefd ben en me anderhalve dag niet echt lekker heb gevoeld, zorgt ervoor dat mijn voedselinname dramatisch minimaal is. Op het moment staat er wel een pakje bitterkoekjes op het aanrecht, waar ik af en toe in het voorbij lopen een koekje uit gap. Geen ‘echt’ eten, maar toch.

Wishing

Wat ik het meest wens, is dat het echt iets wordt tussen R. en mij. Er zijn tekenen van zijn kant die ik zou kunnen zien als interesse, maar voor hetzelfde geld betekent het niets. Op het moment lijkt het alsof iedereen gelooft dat ‘t goed gaat komen, behalve ikzelf. Ik wil het graag, maar op het gebied van relaties ben ik nogal een pechvogel.

Het is niet voor niets dat ik al 10 jaar alleen ben. Behalve dat ik van m’n vrijheid hou, is er ook een groot deel angst om wéér teleurgesteld en gekwetst te worden. Daarom hou ik altijd mijn poot stijf. In het geval van hem, merk ik dat ik moeite voor hem wil doen en niet gelijk wegloop voor m’n gevoelens. Heb al aardig wat barrières genomen om dingen te durven, want hij is het waard.

Reading

Over het algemeen lees ik romans, maar nu ben ik in een wat serieuzer boek bezig, wat ook nog redelijk spannend belooft te worden. Ik ben er nog niet uit of ik het echt een goed boek vind, ik merk dat ik redelijk snel afgeleid wordt door de schrijfstijl, maar ik hou gewoon vol.

Het boek heet “Het eerste jaar van haar huwelijk”, geschreven door Anita Shreve. Het gaat over een pasgetrouwd stel wat voor werk en vertier naar Kenia afreist. Tijdens een bergbeklimming gaat er iets heel erg verkeerd en daarna zal het nooit meer hetzelfde zijn. Meer over het boek kun je lezen op deze link van Bol.com, waar je het ook kunt bestellen.

Boek ‘Het eerste jaar van haar huwelijk’

Wanting

Als ik dit artikel een dag eerder zou hebben geschreven, zou ik gelijk antwoorden dat ik een nieuw statief voor mijn camera wilde, omdat mijn Velbon onlangs gesneuveld is. Maar ik heb inmiddels al een nieuwe, dus dat kan ik afstrepen. Er zijn zo gauw geen ‘grote’ dingen die op mijn verlanglijstje staan volgens mij.

Maar ik wil bijvoorbeeld nog wel graag de denim overhemdjurk die momenteel in de webshop van H&M te koop is en ik zou ook nog steeds ontzettend graag een iPad of een iPad Mini willen, maar dat is dan weer een ‘groot’ ding (Qua prijs wel in elk geval).

Demin-jurk van H&M

Planning

Ik ben niet zo’n planner. Dat neemt niet weg dat ik het ook niet kan. Als ik een dagtrip ga maken, ga ik niet de deur uit zonder uitdraai van mijn exacte reisschema en overige benodigdheden zoals aspirines, water, extra accu voor de camera, ID-kaart en voldoende kleingeld.

Momenteel heb ik weinig tot niets gepland staan. De dagjes uit die gepland stonden zijn al geweest, wel ga ik als het goed is deze maand nog een keer met m’n moeder een rondvaart maken door de Rotterdamse haven. Verder zie ik het wel.

Listening

Op het moment van schrijven staat er geen muziek aan, maar een liedje wat ik vandaag al meerdere keren via YouTube heb geluisterd (ik heb er helaas nog geen MP3 van) is het nummer Pieces, van de band Red.

Ondanks dat ik mijn muziekkennis toch als redelijk uitgebreid acht, had ik nog nooit van deze band gehoord. Ik vind het nummer heel mooi, een beetje melodramatisch en triest, met het mooiste stuk op het einde. Ik was één of andere compilatiefilmpje aan het kijken waar dit als achtergrondmuziek gebruik was, zo heb ik het ontdekt.

Watching

Ook de tv staat niet aan. In de zomermaanden kijk ik heel weinig tv, het is dat ik eergisteren een film heb gekeken, anders kon ik nu zeggen dat ie een maand niet aan geweest is. Dus houd ik het op de film die ik het laatst heb gezien.

De animatiefilm “Rise of the Guardians”, over de legende Jack Frost. De stem van deze Jack is ingesproken door: Je raadt het al, Chris Pine! Dat is erg prettig om naar te luisteren. 🙂 Sowieso een toffe film die niet alleen leuk is voor kinderen.