De laatste keer dat ik een artikel publiceerde met een aantal links naar leuke plaatjes, websites, filmpjes en meer, dateert inmiddels uit januari dit jaar, al even geleden dus en dat is gelijk het understatement van ‘t jaar. Hoog tijd voor een nieuwe.

Drawn with love

Een prachtig gemaakt en heel lief filmpje over een man en een vrouw, met ook nog eens een heel mooi liedje als achtergrondmuziek. Ik heb het filmpje al meerdere keren gezien en vind het nog steeds schitterend!

Stuur een taartkaart!

Ik ben dol op leuke DIY projectjes, maar als het erop aan komt, voer ik er nooit één uit of het mislukt gegarandeerd. Deze taartkaart ga ik zeker ook niet proberen, maar ludiek is ie wel. Ik vraag me af hoe iemand zoiets in hemelsnaam al verzonnen krijgt!

  1. sheknows.com/living/articles/965787/diy-cake-postcard-tutorial/
Cynisme in beeld

Ik ben zelf niet de meest humoristische persoon, maar kan op z’n tijd wel cynisch zijn, op een vrij subtiele en beschaafde manier. Ik heb een hekel aan humor die ten koste gaat van iemand anders en daar moet je met cynisme vaak wel voor waken.

Iemand zei onlangs tegen mij dat mijn humor in laagjes komt, die beeldspraak vond ik treffend, zeker voor iemand die me niet eens echt kent. Op deze pagina cynische humor op geniale wijze verpakt in een illustratie.

  1. awwwards.com/cynicism-humorously-illustrated-by-eduardo-salles.html

Voedsel manipulaties

Dat Photoshop een heel krachtig stukje software is, weten we inmiddels allemaal wel. Zelfs de mensen die er nog nooit mee gewerkt hebben. In de fotoserie op deze pagina vind je een aantal magnifieke manipulaties met voedsel, die vervolgens dus iets heel anders voorstellen.

  1. hongkiat.com/blog/food-photo-manipulations/
Koop eens een boom

Ik denk dat ‘t bij de meeste Nederlanders blijft bij een buxusboompje, een stamroos of misschien nog een voorzichtige prunus, maar een echte boom zal er zo gauw niet in de tuin gezet worden. Misschien is dat ergens maar goed ook, want voor je nu eenmaal duidelijk gemaakt hebt wat je wilt en het ding eenmaal op z’n plek staat…